Aktualitātes
15.12.2017

Šīgada kinolektorijs "Tas, ko tu nedrīksti nezināt" būs veltīts neprātam

Komentē
0

LKA Rīgas Kino muzeja un kinoteātra "Splendid Palace" rīkotais kinolektorijs "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt" savā 13. ciklā aicina iepazīties ar neprātu kino, saglabājot lektorijam pierasto formātu: 6 seansos tiks izrādītas kino vēsturē nozīmīgas filmas, pirms kurām būs lekcija.

2018. gada kinolektorija tēma ir reibinošais neprāts, un tiks izrādītas filmas, kas to apskata gan formā, gan saturā. Neprāta valdzinājums kino ir labi saprotams: tas ļauj kino veidotājiem ne tikai runāt par nopietnām un sarežģītām tēmām, bet arī veicināt diskusiju par sabiedrības attieksmi pret garīgajiem traucējumiem.

Kinolektorija pirmais seanss norisināsies 10. janvārī ar vācu kino klasiķa Vernera Hercoga filmu "Fickaraldo", pirms kuras būs kino un operas režisora Viestura Kairiša lekcija. Programmā vēl iekļautas šādas filmas – 24.01. Stenlija Kubrika režisētā "Doktors Streindžlavs jeb Kā es iemācījos neuztraukties un iemīlēju atombumbu" ar fiziķa un LU asociētā profesora Vjačeslava Kaščejeva lekciju; 07.02. Ingmara Bergmana filma "Mīklaini kā spogulī", lektors – kino teorētiķis Viktors Freibergs; 21.02. Dereka Džārmena veidotā filma "Vitgenšteins", pirms kuras būs režisora un teorētiķa Dāvja Sīmaņa lekcija. Lektorijs turpināsies 07.03. ar Leo Karaka filmu "Sliktās asinis", ko papildinās kino kritiķes Dairas Āboliņas lekcija, un noslēdzošais seanss būs 21.03., kurā būs unikāla iespēja uz lielā ekrāna noskatīties neprātīgas latviešu īsfilmas no 1990. gadiem, ieskaitot nu jau leģendām apvīto Roberta Vinovska un Arno Kundziņa režisēto filmu "Sviests". Seansu papildinās kino režisora, teorētiķa, Nacionālās filmu skolas vadītāja Jāņa Putniņa lekcija. Visi seansi norisināsies kinoteātrī "Splendid Palace", seansu sākuma laiks – plkst. 19:00.

Jau sākot ar 13. decembri tirdzniecībā pieejams abonements uz visu lektorija ciklu, kura cena ir 25 eiro. Abonementus var iegādāties kino "Splendid Palace" kasē vai vietnē.

Individuālās biļetes būs iespējams iegādāties mēneša beigās.

Kinolektoriju finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, un tas tiek veidots ar Gētes institūta un Francijas institūta Latvijā atbalstu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!