Redakcijas sleja
05.02.2015

"Satori" lasītāji visvairāk vēlas draudzēties ar Signi Baumani

Komentē
2

Ir noslēgusies ekspresaptauja ar mērķi noskaidrot, kurš no "Lattelecom" televīzijas kanālā "Satori360TV" intervētajiem cilvēkiem kļuvis par publikas mīluli, pareizāk sakot, par to, ar kuru visi grib draudzēties. Skaidrs, ka sarunā ar dzīvu cilvēku vislabāk var noskaidrot, vai veidojas savstarpēja saprašanās un vai vispār ir iespējams dialogs, bet tas ir viens no galvenajiem nosacījumiem ilgai un skaistai draudzībai. Priecājamies paziņot, ka lasītāju atsaucība bija liela un cīņa par iekļūšanu topa virsotnē bija diezgan sīva. Nezinu, kāpēc "sīva", bet tā taču mēdz teikt, vai ne? Labāk būtu teikt citādāk – vislielāko balsu skaitu ieguvušie atrodas pavisam tuvu, plecu pie pleca, atšķirība viņu potenciālo draugu loka lielumā ir nebūtiska, taču tops paliek tops un tāpēc nosauksim desmit populārākos.

1. Vislielāko balsu skaitu ieguvusi latviešu izcelsmes ņujorkiete, animācijas filmas "Akmeņi manās kabatās" režisore Signe Baumane. Viņas veselīgais neprāts un radošais dzīvesprieks, kas iegūts ilgstošā cīņā ar depresiju, ir pārliecinājis ne tikai mūs, bet arī mūsu lasītājus par to, ka ar Signi var droši doties izlūkos.

2. Stabils jebkādu topu līderis joprojām ir nacionālu un starptautisku slavu iemantojušais teātra un operas režisors Alvis Hermanis. Lai arī savā publiskajā tēlā un vēl jo vairāk – noslēpumainajā privātajā dzīvē – viņš ietur noslēgta un nesabiedriska intelektuāļa tēlu, kurš retajās atklātības reizēs saka to, ko domā, ar viņu vēlas draudzēties daudzi.

3. Nekāds pārsteigums nav arī trešās vietas ieguvējs – vairāku gadu desmitu garumā cītīgi uzturot Latvijas labsirdīgākā un draudzīgākā skatuves mākslinieka slavu, dziedātājs Renārs Kaupers arī turpmāk būs spiests sadzīvot ar pielūdzēju un draudzēties gribētāju pūļiem.

4. Folkloriste Ilga Reizniece rada iespaidu par cilvēku, kurš no sirds mīl un spēj saprast ikvienu, – it īpaši to, kurš ir gatavs dziedāt, spēlēt un dancot. Vai vismaz priecāties.

5. Dzejniece Inese Zandere ir tik ļoti pieprasīta, svarīga un aizņemta, ka rodas iespaids – jaunai draudzībai viņai tuvākajā laikā neatradīsies ne vismazākais brīvais brītiņš. Taču šis iespaids acumirklī pazūd, kad viņa uzsāk ar jums sarunu.

6. Jānis Joņevs nu jau precīzi divus gadus atrodas tādā uzmanības un atzinības virpulī, ka no saņemtajām balvām varētu uzcelt sev ziloņkaula torni, kurā paslēpties no visiem "iedzert ar Joņevu" gribētājiem. Taču viņš to nedara un turpina kārdināt publiku ar tādu pieejamību, kas rakstnieku padara tikai vēl noslēpumaināku.

7. Aktiera Kaspara Znotiņa trumpis ir spēja tūlītēji iepatikties publikai, lai vai kādā lomā vai tēlā viņš būtu iejuties. Veiksmīgi izvairījies no ļaundaru un burlaku lomām teātrī un kino, viņš turpina izstarot sirsnību un atturīgu dzīves gudrību, kas ir svarīgas laba drauga pazīmes.

8. Koka arhitektūras un elegantas vienkāršības patriote Zaiga Gaile ir cilvēks, ar kuru draudzība nozīmē regulārus velobraucienus, agras peldes un vēlas sarunas. Un daudz darba.

9. Grūti pateikt, ko tieši sagaida cilvēki, kas izteikuši vēlēšanos draudzēties ar žurnāla "Rīgas Laiks" galveno redaktoru Uldi Tīronu. Nebeidzamas sarunas par nāvi? Iekļūšanu slēgtā tipa vīriešu pirtīs? Bezbudžeta ceļojumu uz iekšējo Mongoliju? Vilinājumu ir daudz.

10. Mēs ceram, ka šis fakts nekļūs par iemeslu grupas "Instrumenti" draudzības izjukšanai, taču nepielūdzamie statistikas dati liecina – dalībnieks Shipsi ir iekļuvis mūsu topa desmitniekā, savukārt Reynsi ir izkļuvis no tā ārā.

Tēmas

Ilmārs Šlāpins

Ilmārs Šlāpins ir latviešu publicists, filozofs, tulkotājs, dramaturgs, dzejnieks un pasaules mūzikas dīdžejs. Brīvajā laikā dara to pašu.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!