Dizainu veidojis mākslinieks Kaspars Groševs.
 
Aktualitātes
30.08.2018

"Satori" ar laikmetīgās dzejas lasījumiem viesnīcā "Grand Poet" svinēs Raiņa dzimšanas dienu

Komentē
0

11. septembrī plkst. 19:00 dizaina viesnīcā "Grand Poet" (Rīgā, Raiņa bulvārī 5/6), svinot Dzejas dienas un Raiņa dzimšanas dienu, interneta žurnāls "Satori" un Raiņa un Aspazijas māja aicina uz laikmetīgās dzejas lasījumiem "Rainis. Reloaded" un jaunās dzejas burtnīcas "Aspazija. Rainis. Reloaded" atvēršanu.

Pasākumā, kas ir viens no festivāla "Dzejas dienas" notikumiem, desmit dzejnieki prezentēs kādu Raiņa dzejoli un sevis rakstītu tā parafrāzi, versiju, turpinājumu, dekonstrukciju vai kompilāciju. Lasījumos uzstāsies dzejnieki Arvis Viguls, Jelena Glazova, Aivars Eipurs, Kirils V. Ēcis, Raimonds Ķirķis, Ilmārs Šlāpins, Marija Luīze Meļķe, Elvīra Bloma, kormak (Vasilijs Karasjovs), bet Ingas Gailes dzejoli nolasīs Ausma Perons. Dzejas lasījumus papildinās un paspilgtinās mākslinieka Kaspara Groševa īpaši šim notikumam radīta avangarda mākslas kompilācija-kolāža.

Lasījumu laikā tiks prezentēta arī dzimšanas dienas dāvana Rainim – biedrības "Ascendum" izdota dzejas burtnīca "Aspazija. Rainis. Reloaded", kurā būs lasāmi gan atklāšanā dzirdamie dzejoļi, gan Aspazijas dzejai veltīti darbi, kurus pirms pusotra gada Muzeju nakts lasījumos "Aspazija. Reloaded" prezentēja Anna Auziņa, Inga Gaile, Arvis Viguls, Sergejs Timofejevs, Artis Ostups, Ilmārs Šlāpins, Katrīna Rudzīte, Madara Gruntmane, Elvīra Bloma un Toms Treibergs. Tāpat burtnīcā līdzās mūsdienu Latvijas dzejnieku darbiem būs lasāmi oriģinālie Raiņa un Aspazijas teksti. Izdevuma redaktors ir interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, grāmatas dizainu veidojis mākslinieks Kaspars Groševs.

"Uz literatūras klasiku mēs bieži skatāmies ar pietāti, garlaikotu iecietību vai pat skolas solā iemācītu riebumu, aizmirstot, ka klasiķi reiz bijuši avangardā un ar tiem mums ir daudz vairāk kopēja, nekā varētu šķist," saka "Satori" izdevēja, biedrības "Ascendum" izpilddirektore Antonija Skopa. "Pielūgt vai noniecināt ir ļoti garlaicīgi. Ar viņiem var arī sarunāties kā ar līdzīgiem, strīdēties, veidot dialogu, iepazīt ne tikai viņus, bet arī iepazīstināt ar sevi. Pieņemt, ka esam ļoti mainījušies kopš iepriekšējo gadsimtu mijas, un tomēr savos vaibstos ieraudzīt mantojuma pēdas."

Burtnīcu būs iespējams saņemt bez maksas pasākuma laikā viesnīcā "Grand Poet", kā arī Raiņa un Aspazijas mājā un citās Dzejas dienu norises vietās.

Pasākumu finansiāli atbalsta viesnīca "Grand Poet" un Valsts kultūrkapitāla fonds. Dzejas krājumu izdod biedrība "Ascendum", tā izdošanu finansiāli atbalsta festivāls Dzejas dienas un viesnīca "Grand Poet".

Aspazija. Rainis. Reloaded. Izdevuma dizainu veidojis mākslinieks Kaspars Groševs.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!