Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
20.09.2018

Satori aicina uz publisku diskusiju "Jauns cilvēks politikā" Kaņepes kultūras centrā

Komentē
1

Vēlēšanu priekšvakarā, trešdien, 26. septembrī, plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, notiks interneta žurnāla "Satori" rīkota publiska diskusija "Jauns cilvēks politikā", kurā spriedīs par mūsdienu Latvijas jauniešu iesaisti vai drīzāk neiesaistīšanos politiskajos procesos.

"Jaunatnes kūtrums un pasivitāte politikā nav tikai Latvijas problēma. Tam bieži vien ir negatīvas sekas ne tikai īstermiņā – politisko procesu stagnācija, zems sabiedrības iesaistes un līdzdalības procents, neuzticēšanās varai un tās institūcijām, bet arī tālākā nākotnē – tas veido pasīvu, politiski neizglītotu un viegli manipulējamu sabiedrību," uzskata "Satori" izdevēja, biedrības "Ascendum", izpilddirektore Antonija Skopa.

Kā veicināt jauniešu interesi par politiku, un vai tas vispār ir nepieciešams? Par šiem un citiem jautājumiem tiks spriests "Satori" diskusijā, kas ir daļa no Konrāda Adenauera fonda atbalstītā projekta, kas pēta jauniešu iesaisti sociālajos procesos un jauniešu organizāciju aktivitāti. Diskusijā piedalīsies pētniece Sandra Mētra (veikusi pētījumu par jauniešu aktivitāti un iesaisti sabiedriskajos un politiskajos procesos Latvijā), Edmunds Jurēvics ("Vienotības Jaunatnes organizācijas" biedrs), Igors Muravjovs (partijas "Saskaņa" jaunatnes organizācijas "Restart.lv" biedrs), Dāvis Freidenfelds (Latvijas Studentu apvienības prezidents), Ansis Ansbergs ("Attīstībai/Par!" Latgales saraksta kandidāts) un Igors Kļaviņš (partijas "Progresīvie" biedrs). Diskusiju moderēs interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Pēc diskusijas apmeklētāji aicināti uzdot jautājumus, paust viedokļus par tēmu, kā arī nodoties neformālām sarunām pie kafijas tases un uzkodām. Savukārt tie, kas diskusiju nevarēs apmeklēt klātienē, to varēs vērot internetā, kā arī vēlāk tā būs lasāma interneta žurnālā "Satori". Diskusijas atšifrējums būs pieejams arī angļu valodā.

Ieeja pasākumā bez maksas. Pasākumu atbalsta Konrāda Adenauera fonds.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!