Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
30.05.2017

Satori aicina uz bērnu diskusiju un dzejas meistarklasi Kalnciema kvartāla bērnu festivālā

Komentē
0

Sestdien, 3. jūnijā, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Kalnciema kvartālā norisināsies ikgadējais bērniem veltītais festivāls "Dari pats", kurā arī interneta žurnāls "Satori" piedāvās īpašus notikumus – diskusiju ar bērniem, ko vadīs dzejnieks un žurnālists Toms Treibergs, kā arī dzejas meistarklasi, kur bērniem iemaņas dzejoļu rakstīšanā palīdzēs apgūt Zane Brūvere, Marija Luīze Meļķe un Aivars Madris.

No plkst. 11:00 līdz 12:00 uz Kalnciema kvartāla skatuves norisināsies ļoti nopietna diskusija, kurā piedalīsies pieci sākumskolas vecuma bērni, kas dzejnieka un žurnālista Toma Treiberga vadībā diskutēs par svarīgām lietām – par to, ko nozīmē būt bērnam, par to, kādam ir jābūt draugam, par to, kas šobrīd notiek Latvijā, kā arī par dzīves priekiem un grūtībām. Diskusija vēlāk rakstiskā veidā būs lasāma interneta žurnāla "Satori" sadaļā "Ar bērniem".

Savukārt no plkst. 12:15 līdz 14:00 brūnās mājas zālē visu vecumu bērni aicināti atklāt sevī dzejnieka talantu. To ar dažādām metodēm palīdzēs darīt kultūras producente Zane Brūvere, kā arī jaunie dzejnieki Marija Luīze Meļķe un Aivars Madris.

No plkst. 14:00 līdz 16:00 Kalnciema kvartāla bedrē bērniem tiks piedāvāta Garās pupas stādīšanas darbnīca, kur ikviens varēs kūdras podiņā iesēt un izaudzēt savu garo pupu. Darbnīcu rīko bērnu kultūras projekts "Garā pupa", par kuru, tāpat kā par "Satori", atbild biedrība "Ascendum".

Festivāls "Dari pats" piedāvās arī brīvdabas koncertu "Meža dziesmas", galda spēļu izstādi, māla nodarbības, slēpņošanas spēli, deju priekšnesumus, grāmatas "Kaiju karalienes noslēpums" atvēršanas svētkus un "Bikibuku" izstādi. Kamēr bērni aizrautīgi darbosies kādā no aktivitātēm, vecāki savu laiku varēs pavadīt zemnieku un amatnieku tirdziņā. Pilna pasākuma programma pieejama šeit. Visi pasākumi ir bez maksas.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!