Photo by Headway on Unsplash
 
Aktualitātes
03.10.2018

Sarunu skolā "Lampa" varēs apgūt prasmi produktīvi diskutēt par politiku

Komentē
0

Sarunas par politiku mēdz būt karstas un emocionālas, tādēļ nereti nākas saskarties ar konfliktiem. Par to, kā līdz tam nenonākt un saglabāt savstarpēju cieņu, būs iespējams noskaidrot sertificētas mediatores Ilzes Dzenovskas un  Latvijas Radio žurnālista Alda Tomsona nodarbībā "Kā nesastrīdēties, runājot par politiku?".

Nodarbība notiks Sarunu skolas "Lampa" ietvaros 4. oktobrī plkst. 17.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Konferenču zālē. Visiem interesentiem ieeja pasākumā – bez maksas. Nodarbības tiešraidi varēs vērot arī "Satori.lv".

"Viedokļu sadursme diskusijās par politiku ir normāla parādība, jo mēs esam tik dažādi, tāpēc mūsu uzskati un vērtību sistēmas mēdz atšķirties. Izvairīties no strīdiem nav risinājums, īpaši, ja diskusiju temats ir politika, kas pirmsvēlēšanu laikā Latvijā ir klātesošs gan sarunās starp viedokļu līderiem, gan apspriedēs ģimenes lokā. Kopā ar Aldi Tomsonu mēģināsim atklāt, kādi priekšnoteikumi jāievēro, lai veidotu produktīvu sarunu par aktuālajiem jautājumiem, nenonākot līdz personiskiem apvainojumiem vai emocionālām reakcijām. Apgūsim viedokļa izteikšanas un sarunu biedra uzklausīšanas prasmi. Tāpat noskaidrosim, kā saglabāt savstarpēju cieņu un atbilstoši rīkoties situācijā, kad diskusijas rezultātā radies konflikts," par nodarbību stāsta Ilze Dzenovska – mediatore un apzinātas komunikācijas trenere. .

Dalība nodarbībā ir bez maksas, uzrādot biļeti (drukātā veidā vai viedtālrunī), kas iegūta šeit.

"Mirklī, kad sabiedrībā uzvirmo diskusijas par politiku, ir svarīgi neaizmirst par prasmi sarunāties jēgpilni un cieņpilni, akceptējot dažādus viedokļus. Mēs ceram, ka dalībnieki, kuri apmeklēs Ilzes Dzenovskas un Alda Tomona nodarbību, dosies mājup ar pārdomām, ko no dzirdētā turpmāk izmantot ikdienas komunikācijā ar tuviniekiem un kolēģiem," uzskata British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča."

Sarunu skola "Lampa" ir praktisku nodarbību cikls Rīgā un reģionos, ko Sarunu festivāls "Lampa" piedāvā  visiem interesentiem ziemas, pavasara un rudens sezonā. Tās mērķis ir izkopt demokrātiskās sarunāšanās kultūru Latvijā. Mācoties sarunāties cieņpilni, argumentēti, uzklausot vienam otru un pieņemot, ka katra viedoklim ir tiesības pastāvēt, neatkarīgi no tā, vai tas sakrīt ar mūsējo, ikviens interesents nodarbību laikā varēs gūt praktiskas iemaņas veiksmīgākai saskarsmei ar līdzcilvēkiem.

Sarunu skolu "Lampa" rīko Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS ar Valsts kultūrkapitāla fonda, British Council pārstāvniecības Latvijā atbalstu. Rīgas nodarbības notiek sadarbībā ar  Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!