Aktualitātes
31.01.2018

Sarunu festivāls "Lampa" šogad mudinās uzticēties

Komentē
0

Kā liecina SKDS pētījuma dati, 52% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka lielākajai daļai cilvēku nevar uzticēties, kamēr gatavi pilnībā uzticēties ir vien 5%. Lielāko neuzticību izjūt kurzemnieki, savukārt visvairāk uzticas Rīgā dzīvojošie. "Uzticēšanās ir viens no pamatnosacījumiem veidojot stipru un demokrātisku valsti," ir pārliecināta festivāla direktore Ieva Morica, tieši tāpēc šī gada "Lampā" kā centrālā vērtība ir uzticēšanās. Vēl mēnesi, līdz 28. februārim, ikviens var pieteikt savu pasākumu un palīdzēt kopā vairot uzticēšanos cits citam un Latvijai kopumā.

"Kā rāda pētījumi, uzticēšanās problēmas ir teju mums katram, taču gribētu aicināt, kritiski domājot un vērtējot, tomēr atrast iespēju vairot šo uzticību. Ikviens no mums ir daļa no valsts un tikai kopā mēs spējam veidot stipru, demokrātisku un labklājīgu Latviju, kuru varam saukt par mājām jau simts gadus. Mēs dzīvotu daudz labāk, ja spētu izteikt viedokli bez pārmešanas, spētu uzklausīt bez aizspriedumiem un mācētu vairāk uzticēties kā draugam, tā ģimenei un valstij kopumā. Šis festivāls dod iespēju sarunāties, pierādīt sevi un kopīgi valstī iedegt to gaišo, kas nepieciešams, lai radītu augsni vēl labākiem nākamajiem simts gadiem," sacīja "Lampa" direktore.

Ikviens līdz 28. februārim tiek aicināts pielikt savu roku un pieteikt savu pasākumu uz jau esošajām "Lampa" skatuvēm. Tēmu izvēlē un pasākumu formātā ierobežojumu nav, tās var būt gan nopietnas sarunas, gan izzinošas darbnīcas un spraigas diskusijas, kā arī teātra spēles un domu rosinošas instalācijas. Pieteikumi tiks vērtēti konkursa kārtībā, atbilstoši festivāla manifestam un pasākuma kritērijiem. Pieteikt savu pasākumu programmu un uzzināt vairāk iespējams "Lampa" mājaslapā, rezultāti tiks paziņoti individuāli ne vēlāk kā 2. aprīlī.

Festivāls norisināsies jau ceturto gadu un interesentu skaits ar katru gadu strauji pieaug. Gan apmeklētāji, gan dalībnieki novērtē to, ka šajā pasākumā ir iespēja apspriest valstī notiekošo, kā arī uzklausīt to cilvēku viedokli, kuriem ir iespēja to ietekmēt, tāpat "Lampa" dod iespēju izaicināt uz sarunu savu tiešo mērķauditoriju ārpus ierastās vides, lai izglītotu un veidotu dialogu par organizācijai, uzņēmumam vai valsts iestādei svarīgajām tēmām.

Sarunu festivāls ir nekomerciāls, un tā apmeklētājiem ieeja ir bez maksas. Festivāla izmaksas tiek segtas no ziedojumiem, grantiem un pasākumu rīkotāju līdzmaksājumiem. Šogad fonds atvērtai sabiedrībai "Dots" piedāvā divas stipendijas līdzmaksājuma segšanai (bezmaksas dalība) divu dienu programmas pieteicējiem – indivīdiem vai nevalstiskajām organizācijām.

Sarunu festivālu "Lampa" rīko Fonds atvērtai sabiedrībai "Dots", Swedbank Latvija, komunikācijas vadības aģentūra "Deep White", reklāmas aģentūra "Armadillo", Cēsu novada pašvaldība un Britu Padome Latvijā. Festivāla norisi finansiāli atbalsta Fonds atvērtai sabiedrībai "Dots", Swedbank Latvija, Open Society Foundations, Britu Padome, Borisa un Ināras Teterevu fonds un uzņēmums "Enefit".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!