Diskusija sarunu festivālā "Lampa"
 
Aktualitātes
13.02.2018

Sarunu festivāls "Lampa" aicina uz "Sarunu skolu"

Komentē
0

Lai iesildītos šīs vasaras sarunu festivālam "Lampa" un pilnveidotu savas sarunāšanās prasmes 21. februārī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā tiks atklāta "Sarunu skola ""Lampa"" – praktisku bezmaksas nodarbību cikls Rīgā un reģionos, kuru laikā ikviens varēs gūt praktiskas iemaņas labākai saskarsmei ar līdzcilvēkiem.

"Populisms, tukšas runas, narcisisms un pakāpšanās uz cita pleciem pēdējos gados ir kļuvušas par ierastām lietām. Mēs dzīvojam katrs savā sociālajā burbulī, tik dalītas informācijas un kategorisku viedokļu pasaulē, ka bieži vien vairs neprotam sarunāties – cieņpilni, argumentēti, uzklausot vienam otru un pieņemot, ka katram viedoklim ir tiesības pastāvēt, neatkarīgi no tā, vai tas sakrīt ar mūsējo. Sarunu skola "Lampa" būs tieši par to – par cieņpilnas sarunu kultūras stiprināšanu, par argumentētu diskusiju, pretēju viedokļu uzklausīšanu, iedziļināšanos, domāšanu un analizēšanu," stāsta sarunu festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica.

Pirmā praktiskā nodarbība norisināsies 21. februārī plkst. 17.00 – 19.30 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Konferenču zālē. Latvijas Universitātes profesore Ilze Rūmniece stāstīs par demokrātijas aizsākumiem, neaizmirstot arī par retorikas rašanās apskatu. Pārdomas par runas mākslas un demokrātijas aizsākumiem – lekcijas daļā, savukārt praktiskajā daļā kopīgi tiks meklēti labākie risinājumus mūslaiku saziņas situācijās. Nodarbība
ir bez maksas, uzrādot biļeti (drukātā veidā vai viedtalrunī), kam var pieteikties šeit.

Gaidot ikgadējo festivālu Cēsīs, Sarunu skola "Lampa" piedāvās kopā septiņu nodarbību ciklu, kas notiks līdz pat aprīlim. Četras nodarbības noritēs Rīgā, bet vēl trīs – lielākajās Latvijas pilsētās. Pēc Sarunu festivāla "Lampa" nodarbības turpināsies arī rudens sezonā. Sarunu skolas "Lampa" sadarbības partneris Rīgā – Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, skolu atbalsta – British Council.

 

 

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!