Redakcijas sleja
01.10.2013

Saruna laikā un telpā

Komentē
0

Sadarbībā ar televīzijas raidījumu "Viss notiek" mēs sākam publicēt sižetu ciklu ar kopēju nosaukumu "Mākslai vajag telpu". Laikmetīgā māksla ir ārkārtīgi plašs jēdziens, taču telpa tam ir nepieciešama ne tikai grūti definējamā vēriena dēļ. Māksla ir valoda, kādā sarunājas ne vien mākslinieks ar kritiķi vai otru mākslinieku, bet arī mākslinieks ar skatītāju. Šī saruna ir īpaša un visai sarežģīta – tai ir vajadzīgs laiks, taču laikmetīgai mākslai tā parasti nav daudz. Tai nav gadsimtiem ilgu tradīciju un iespēju paskaidrot teikto. Laikmetīgā māksla notiek tagad, šajā brīdī, un pēc mirkļa iespēja sastapties ar jau var tikt pazaudēta – ja vien māksla neatrod savu adresātu. Un vietu, kur saruna varētu notikt.

Laikmetīgajai mākslai vajadzīga telpa, kur satikties ar skatītāju – tas var notikt izstāžu zālēs, banku uzgaidāmajās telpās, uz ielas vai teātra foajē, kā tas ir noticis Mākslas telpā "Brīvības 75". Mākslai vajag telpu, un mēs vēlamies to piešķirt arī savā virtuālajā vidē, jo zinām, ka te ir iespējamas sarunas par lietām, kas interesē patstāvīgi domājošus cilvēkus.

Izmantojot lielisko izdevību aplūkot topošā Laikmetīgās mākslas muzeja kolekciju, ko skatītājiem Rīgas Mākslas telpā piedāvā "ABLV Bank", mēs vēlamies sarīkot diskusiju par laikmetīgās mākslas iespējām un vajadzībām šodienas Latvijā. Tā notiks 16. oktobrī, un mēs to publicēsim internetā. Bet līdz tam jums ir iespēja aplūkot izstādi un piedalīties dialogā ar māksliniekiem, kuri ir dzīvi ne tikai savos darbos.

Tēmas

Ilmārs Šlāpins

Ilmārs Šlāpins ir latviešu publicists, filozofs, tulkotājs, dramaturgs, dzejnieks un pasaules mūzikas dīdžejs. Brīvajā laikā dara to pašu.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!