Aktualitātes
17.07.2018

"Sansusī" gatavojas galvenajiem notikumiem un izsludina rezidenču programmas

Komentē
0

Šovasar jau piekto reizi Aknīstes pagasta "Susējās" notiks laikmetīgās kamermūzikas festivāls "Sansusī". Festivāla galvenā programma risināsies no 10. līdz 12. augustam, un mākslinieku vārdi jau atrodami festivāla mājaslapā, bet, kā jau ierasts, pilnā programma būs pieejama tikai pie ieejas festivālā, informē festivāla rīkotāji.

Nedaudz ir jau zināms – būs kamermūzika, cirks, dejas, performances, izstāde, izrādes bērniem, brīvprātīgo eksperiments, pianistu kautiņi bāros, bezgaļas pārtika, bāri, teltis un rītarosmes. Tāpat 11. augustā uz Aknīstes robežas pie graudu kaltes notiks "Sansusī"-Aknīstes simtgades zaļumballe ar ansambli Ritvara Garozas vadībā. 

Šoreiz tapšanas nedēļas ietvaros norisināsies arī darbnīca/rezidence, kurā kopā ar sešiem jaunajiem mūzikas teātra profesionāļiem no Eiropas un Meksikas – režisoriem, scenogrāfiem, dramaturgiem un komponistiem – piedalīsies brīvprātīgie. Nedēļas garumā kopīgi tiks attīstīta procesā balstīta performance (work in progress) par tādām tēmām kā mežs, noslēpumi un rituāli, izspēlējot ideju skices un rezultātu izrādot apmeklētājiem festivāla programmā.

Savukārt "Sansusī" rezidenču centrā jau divas nedēļas pirms festivāla notiks aktīva mākslinieciskā darbība. No 6. līdz 10. augustam rezidenču centrā viesosies dzejnieks un aktieris Emanuels Vilsēns, lai vadītu koprakstīšanas un dzejas performēšanas meistarklasi par tēmu "Izstāstīt pasauli". Tēma rosina meklēt atbildes jautājumiem par to, kas īsti ir dzeja un kāda ir tās patiesā vieta mūsdienu pasaulē. Dzejas darbnīca ikvienam dalībniekam dos iespēju aptvert to, ka katrā no mums mājo dzejnieka dvēsele, jo dzeja ir arī eksistences kustība un cīņas izteiksme vārdos. Meistarklases uzdevums ir piecu dienu laikā (strādājot katru dienu 4–6 h) aplūkot dažādās dzejas rakstīšanas metodes, deklamēšanas veidus un citas radošās rakstīšanas tehnikas, lai rezultātu prezentētu festivāla sagatavošanas nedēļā ceturtdien 9. augustā. Meistarklases norisi atbalsta Francijas institūts Latvijā.

Savukārt no 2018. gada 14. jūlija izsludināta pieteikšanās "Sansusī" mākslinieku rezidencei Susējā. Izvēlētajiem māksliniekiem tiks dota iespēja 2 nedēļas (no 28. jūlija līdz 10. augustam) dzīvot un strādāt "Sansusī" rezidenču centrā, sava jaundarba radīšanā iesaistot Aknīstes vietējos iedzīvotājus. Mākslinieku pienākums ir vismaz 8 h nedēļā veltīt sadarbībai ar vietējiem iedzīvotājiem, īpaši domājot par Aknīstes bērniem un jauniešiem. Rezidences perioda beigās mākslinieki aicinās Aknīstes iedzīvotājus un interesentus no citām Latvijas pilsētām uz jaundarba (vai darba procesa posma rezultāta) publisku izrādīšanu. Šogad rezidence vienlaicīgi plāno uzņemt 8 Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Rezidenču centru atbalsta "Latvijas Valsts mežu atbalstītās Zemgales kultūras programma 2018" projekta "Sansusī" sociāli atbildīgas mākslas rezidence" ietvaros.

Festivāls "Sansusī" Aknīstes novadā notiek kopš 2014. gada, un tas ir starpdisciplinārs skatuves mākslu festivāls ar akcentu uz kamermūziku un alternatīvu gaisotni. Vairāk informācijas festivāla mājaslapā, biļetes pieejamas "Biļešu Paradīzē".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!