Aktualitātes
16.05.2012

Sākusies pieteikšanās "Rīgas ritmu" meistarklasēm

Komentē
0

No 4. līdz 7. jūlijam notiks festivāla "Rīgas ritmi" meistarklases, kas tiek organizētas jau divpadsmito gadu. To mērķis ir paplašināt studentu izpratni par mūziku, apgūstot mūsdienu mūzikas stilu īpatnības.

Nodarbības vadīs pasaulē atzīti, izcili mūziķi un pedagogi, sniedzot jaunajiem talantiem iespēju gūt jaunas teorētiskās un praktiskās zināšanas.

Meistarklašu dalībniekiem nav noteikts vecuma ierobežojums. Tās paredzētas interesentiem ar dažādu līmeņu pieredzi – iesācējiem, amatieriem, profesionāļiem. Iepriekšējā muzikālā pieredze ir vēlama, taču nav obligāta.

Pieteikšanās meistarklasēm jau ir sākusies, un tā noslēgsies 30. jūnijā.

Šā gada meistarklašu pedagogu komanda ir šāda.

Dominika Īda, ASV – vokāls, vokālie ansambļi.
Džeza dziedātāja, komponiste, dziesmu tekstu autore, iespējams, viena no šīs paaudzes apdāvinātākajām un drosmīgākajām interpretāciju meistarēm, kā arī viena no pieprasītākajām vokālajām pedagoģēm, pasniedz vokālās nodarbības prestižajā Jaunanglijas konservatorijā, ASV. Viņas pazīstamāko audzēkņu vidū ir Lusjana Sousa, Sāra Lāzarusa, Liza Torsone, Džūlija Hārdija, Krisa Adamsa, Īfa O'Donovana, Roberta Gambarini un daudzi citi.

Antonio Čaka, Itālija, ASV – džeza klavieres, mūzikas menedžments.
Izcils pianists, kura blūza, bībopa un gospeļu apvienojums ir izveidojis viņam vien raksturīgu kompozīciju skanējumu. Strādājis par džeza programmas direktoru Ņujorkas koncertzālē "Jazz at Lincoln Center". Patlaban strādā par pasniedzēju Džuliarda skolā, Ņujorkā.

Nils Vograms, Vācija – trombons, džeza ansamblis.
Viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes trombonistiem Eiropā,  dabiskā veidā savieno tādus mūzikas stilus kā bībopu, džezu, fanku un moderno mūziku. Strādā par pasniedzēju Lucernas Mūzikas konservatorijā, Šveicē.

Viktors Beilijs, ASV – basģitāra.
Mūziķis, kas jau no 20. gs. 70. gadiem tiek uzskatīts par vienu no pasaules dižākajiem basģitāristiem. Starptautisku atzinību ieguva, pievienojoties džeza grupai "Weather Report". Izdevis trīs basģitārista soloalbumus ("Low Blow", "That's Right", "Bottom's Up"), kuros atklājas viņa komponista, aranžētāja, taustiņinstrumentālista, bundzinieka un pat dziedātāja talants.

"Astilllero", Argentīna – modernā tango un urban tango grupa.
Grupu veido septiņi jauni mūziķi, kas jau kopš agras bērnības dzīvi vadījuši tradicionālā Argentīnas tango vidē. Izmantojot klasiskos tango instrumentus – vijoli, čellu, basu, klavieres, kā arī divas bandoneones, viņi izveido oriģinālas kompozīcijas ar gluži jaunu tango izpratni, ietverot mūsdienu pilsētas džungļu noskaņu.

Vairāk informācijas par reģistrēšanos un meistarklašu nodarbībām meklējiet festivāla mājaslapā www.rigasritmi.lv

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!