Aktualitātes
08.08.2012

Sākas biļešu tirdzniecība uz "Skaņu mežu"

Komentē
0

7. augustā sākusies biļešu tirdzniecība uz mūzikas festivālu "Skaņu mežs 2012" desmit gadu jubilejas izlaidumu, kas norisināsies 6., 11., 12. un 13. oktobrī.

Festivāls sāksies 6. oktobrī ar koncertiem, kas noritēs Latvijas Radio koncertzālē. Festivāla pirmajā dienā uzstāsies amerikāņu eksperimentālās mūzikas komponists Kristians Volfs un perkusioniste Robina Šulkovska. Šajā vakarā notiks arī jauna "Skaņu meža" projekta pirmizrāde – ar četriem priekšnesumiem tiks aizsākta pasākumu sērija "Vārdrūme", kas koncentrējas uz interesantu un dažreiz pat negaidītu radošu pāru veidošanu no neatkarīgiem mūziķiem un dzejniekiem, lai ģenerētu specifiskas skaņu pasaules, kurās dzeja un drosmīgi skaņu eksperimenti savijas vienā veselumā. Vakarā zviedru un japāņu solistu izpildījumā skanēs arī līdz šim Latvijā mazdzirdētās talantīgās un jaunās igauņu/krievu komponistes Tatjanas Kozlovas darbs.

11. oktobra vakarā "Skaņu mežs" piepildīs kinoteātri "Splendid Palace", piedāvājot visai eklektisku programmu, sākot ar frīdžeza gigantiem Pēteru Brecmanu, Matsu Gustafsonu un Džonu Čikai un beidzot ar pasaulslaveno "music concrete" žanra elektroniskās mūzikas komponistu Fransuā Bēlu (François Bayle) un psihodēliskā triphopa projektu "Forest Swords". Šajā vakarā notiks arī Santas Ratnieces jauna darba pirmatskaņojums, kā arī abstraktās elektronikas projekta "Machinefabriek" uzstāšanās, kurā tiks atskaņots Imanta Ziedoņa "Krāsaino pasaku" iedvesmots skaņdarbs. Šo uzstāšanos pavadīs "Skaņu meža" pasūtītas vizualizācijas, ko veidojusi nīderlandiešu dizaina studija "Lesley Moore" sadarbībā ar latviešu dizaineru Zigmundu Lapsu.

12. oktobrī koncertzālē "Palladium" notiks ritmiskās mūzikas nakts, kurā ar savu klātbūtni priecēs tādi starptautiski aktuāli deju un elektroniskās mūzikas novatori kā hausmūzikas disidents "Ital" (Daniels Mārtins Makormiks), sintezatormūzikas vizionāre "Stellar OM Source", dabstepa leģenda "Kode9" (sadarbībā ar "Red Bull Music Academy"), amerikāņu “netīrā tehno" tīrradnis "Container" (Rens Skofīlds), sirreāli atmosfēriskā vokāliste Lorela Heilo, kā arī  "Elvi & Dunian", "Oriola" un DJ Krii.

13. oktobrī "Skaņu mežs" noslēgsies ar koncertu Sv. Pestītāja anglikāņu baznīcā, kur publiku priecēs amerikāņu elektronikas kosmiskais sapņotājs "Bee Mask" (Kriss Madaks), norvēģu vokāliste un komponiste Jenija Vāla ar duetu "Nude On Sand", kā arī  "Fennesz" (Kristians Feness).

Abonements uz trim festivāla dienām (11.–13. oktobris) "Biļešu servisa" kasēs maksā 16 latu, taču anglikāņu baznīcas ietilpības dēļ tie ir pieejami ierobežotā skaitā – tikai 300. Par 14 latiem var iegādāties abonementus uz koncertiem, kas norisināsies 11. un 12. oktobrī. Abonementi ir nopērkami tikai iepriekšpārdošanā. Atsevišķas biļetes iepriekšpārdošanā uz 11. un 12. oktobra koncertiem maksā 10 latu, bet uz 6. un 13. oktobra koncertiem – septiņus latus. Pie ieejas biļetes būs dārgākas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!