Adele un Deivids Bovijs
 
Aktualitātes
13.02.2017

Sadalītas prestižās "Grammy" balvas mūzikā

Komentē
0

Svētdien Losandželosā notikušajā "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijā visvairāk – piecas – balvas ieguvuši angļu dziedātāja Adele, kļūstot par labāko arī trijās galvenajās kategorijās, un Deivids Bovijs, kura pēdējais albums "Blackstar" iznāca divas dienas pirms viņa nāves.

Balvas kategorijās "Gada ieraksts", "Labākā dziesma" un "Labākais solo sniegums" Adele saņēmusi par hitu "Hello", savukārt "25" atzīts par "Gada albumu" un "Labāko popmūzikas vokālo albumu". Adele ir pirmā māksliniece "Grammy" balvu vēsturē, kas divreiz ieguvusi balvas visās trijās svarīgākajās kategorijās (dziedātāja triumfēja arī 2012. gadā, kad trīs galvenās balvas saņēma par albumu "21"). Šobrīd Adele ieguvusi jau 15 "Grammy" balvas.

Deividam Bovijam, kura albums iznāca dažas dienas pirms viņa nāves, pagājušā gada 10. janvārī, tika piešķirtas piecas balvas, tostarp balva par "Labāko alternatīvās mūzikas albumu". Tāpat Bovijs saņēmis balvas arī kategorijās "Labākā rokmūzikas dziesma", "Labākais sniegums rokmūzikā" un "Labākais albuma dizains". Dzīves laikā Bovijs ieguva tikai vienu "Grammy" balvu.

Pie spilgtākajiem ceremonijas brīžiem minama Adeles veltījuma dziesma pērnā gada Ziemassvētkos mirušajam Džordžam Maiklam. Priekšnesuma laikā dziedātāja kļūdījās, pēc kā dziesmu pārtrauca, taču pēc tam sāka no jauna. Savukārt saņemot balvu par "Gada albumu", Adele emocionālā runā paziņoja, ka, viņasprāt, balvu ir pelnījusi dziedātāja Bejonsa, kura ar savu ierakstu "Lemonade" piekāpās Adelei visās galvenajās kategorijās. Pēc šī paziņojuma Adele sadalīja apzeltīto gramafona statueti uz pusēm.

Par labāko jauno mākslinieku atzīts Chance The Rapper, kategorijā "Urban Contemporary" uzvarējis popdziedātājas Bejonsas albums "Lemonade", par "Labāko dueta vai grupas sniegumu" atzīta "Twenty One Pilots" dziesma "Stressed Out", par "Labāko tradicionālās popmūzikas vokālo albumu" kļuvis Villija Nelsona "Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin", kā "Labākais roka albums" nosaukts grupas "Cage The Elephant" ieraksts "Tell Me I'm Pretty", savukārt par "Labāko metālmūzikas sniegumu" atzīts "Megadeth" dziesma "Dystopia".

Jau vēstījām, ka otro gadu pēc kārtas "Grammy" balvu kategorijā "Labākais orķestra sniegums" ("Best Orcherstral Performance") ieguvis arī latviešu diriģents Andris Nelsons un viņa vadītais Bostonas Simfoniskais orķestris.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!