Foto: Vika Petrikaite
 
Aktualitātes
29.09.2015

Rīgas Mākslas telpā notiks saruna par buto mākslu ar Simonu Orinsku

Komentē
0

Svētdien, 4. oktobrī, plkst. 14:00 Rīgas Mākslas telpā notiks saruna par buto mākslu ar mākslinieci Simonu Orinsku, savukārt vēl līdz 18. oktobrim trešdienās, sestdienās un svētdienās iespējams aplūkot performances dzīvajā instalācijā "nogalināt BUTŌ X".

Instalācijas centrālais tēls, māksliniece Simona Orinska, kura pirms desmit gadiem aizsāka buto Latvijā, tikšanās laikā pastāstīs par ekspozīciju, par to, kas ir buto māksla, kā arī par tās vēsturi un nozīmīgumu gan individuālā, gan mūsdienu pasaules kontekstā. Lai arī viņas pašas daiļrade jau sen pāraugusi buto kā šaura dejas virziena robežas, pati Simona buto mākslu raksturo kā cilvēcisko sāpju, mīlestības un baudas ceļu, ķermeniski dziļi apzinātu un piepildītu eksistenciālu stāvokli.

Dzīvā instalācija "nogalināt BUTŌ X" atspoguļo gan desmit gadu retrospekciju, gan iepriekšējā etapa izvērtēšanu un metaforisku nogalināšanu, attīrot apziņas telpu jaunām radošām idejām, ko papildinoši demonstrē performanču cikli katru trešdienu, sestdienu un svētdienu starpdisciplināro mākslu kompānijas "Ideagnosis" izpildījumā. Apmeklētājiem tā ir iespēja nonākt īpaši veidotā vidē, kas caur gaismu, skaņu, kustību un smaržu aicina uz jaunām atklāsmēm sevī. Dzīvā instalācija "nogalināt BUTŌ X" Rīgas Mākslas telpā apskatāma līdz 18. oktobrim.

Saruna un instalācijas saistītas ar apgādā "Mansards" tikko iznākušo grāmatu par japāņu kustību mākslu – "Butō" –, kuras idejas autore, sastādītāja un redaktore ir pati Simona Orinska.

Ieejas maksa uz diskusiju – ar 50 % atlaidi no biļetes kopējās cenas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!