"Kvadrifrons". No kreisās: Ance Strazda, Evarts Melnalksnis, Reinis Boters, Klāvs Mellis, Āris Matesovičs
 
Aktualitātes
18.09.2018

Rīgas cirku iedzīvinās jauno teātra mākslinieku trupa "Kvadrifrons"

Komentē
1

VSIA "Rīgas cirks" ir daudzfunkcionāls mākslas centrs un no šī gada oktobra savās telpās skatītājiem piedāvās bagātīgu mākslas norišu programmu, kuru radījusi jauno teātra mākslinieku trupa "Kvadrifrons".

Trupa pamatā piedāvā izrādes laikmetīgā estētikā ar starpdisciplināru un performatīvu pieeju, kas kopējā mākslinieciskajā programmā Rīgas cirkā ļauj iekļaut arī teātra, mūzikas, vizuālās mākslas un kino elementus. Viņu veikumu plašākai publikai būs iespējams vērot pašu pasludinātajā pirmizrāžu mēnesī – jau no šī gada 11.oktobra, kad bijušajā ziloņu stallī notiks Līgas Spundes multimediālās izstādes "Interlūdija" atklāšana. Nākamajā dienā, 12. oktobrī, pirmo reizi publikai tiks izrādīta arī jauno mākslinieku un Rīgas cirka kopā producētā "Izrāde – ekskursija cirkā". Tas būs multimediāls piedzīvojums, kas neparastā un aizraujošā veidā, ar mūsdienīgu tehnoloģiju atbalstu, vēstīs par dažādu laikmetu cilvēkiem un notikumiem, kas saistās ar cirka ēkas 130 gadus ilgo vēsturi. Tajā pašā laikā tiek gatavotas un pirmo reizi Rīgas cirka telpās plašākai sabiedrībai tiks izrādīta arī mūzikas teātra izrāde "Pavasaris" un kareivīga melodrāma "Himna". Pirmizrādes pavadīs arī virkne citu norišu, verot Rīgas cirka durvis arvien plašākai kultūras programmai.

Rīgas cirka pārmaiņu procesā sadarbība ar jauno teātra mākslinieku trupu "Kvadrifrons" ir zīmīgs atspoguļojums nākotnes attīstības perspektīvām. Jaunie mākslinieki, piedāvājot daudzveidīgu mākslas norišu programmu cirka telpās, ļauj izmantot ēkas potenciālu jau pirms rekonstrukcijas darbiem, kā arī, apdzīvojot telpas, veido sabiedrības izpratni par Rīgas cirka jauno veidolu kopumā.

Rīgas cirks ir daudzfunkcionāls mākslas centrs, un mērķtiecīgi strādā ne tikai pie nozīmīgu un aktuālu cirka izrāžu piedāvāšanas arvien plašākai publikai, bet no šī gada septembra savās telpās aicina arī virkni Latvijas kultūrvidē nozīmīgu notikumu. Savukārt, "Kvadrifrons" ir nevalstiska, nekomerciāla un institucionāli neatkarīga teātra trupa, ko 2017. gada septembrī dibinājuši jaunie profesionāļi Reinis Boters, Klāvs Mellis, Āris Matesovičs, Ance Strazda un Evarts Melnalksnis.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!