Aktualitātes
16.08.2018

Rīgas cirks gatavojas jaunajai sezonai

Komentē
1

Ar godalgotu Austrālijas cirka mākslinieku izrādi "Vienkārši kosmoss" 5. septembrī Rīgas cirks atklās jauno sezonu. Kā jau tas cirkā pieklājas, šoruden gaidāmi dažnedažādi pārsteigumi un jauni pavērsieni.

"Laikmetīgais cirks ir salīdzinoši jauna mākslas forma, kurai vienlaicīgi ir arī ļoti bagāta vēsture. Jaunajā sezonā vēlamies, lai skatītājs piedzīvo nervu kutinošus brīžus – kā jau tas īstā cirka izrādē pienākas. Ar radošu stāstu un asprātīgu humoru piesātināts drosmes un apbrīnojamas meistarības paraugdemonstrējums skatītāju ne tikai pozitīvi uzlādē, bet šādā kombinācijā arī pierāda, ka cilvēka spēju robežas ne vienmēr ir tur, kur tās nolicis prāts. Tiem, kas ar šo mākslas formu vēl nav pazīstami, jaunās sezonas izrādes būs patīkams pārsteigums, bet visiem pārējiem skatītājiem tā būs vienreizīga iespēja baudīt tik izcilu mākslinieku sniegumu," stāsta Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers.

Sezona tiks atklāta ar Austrālijas cirka kompānijas "Gravity & Other Myths" izrādi "Vienkārši kosmoss" – septiņu akrobātu šovu, kurā tiek izspēlētas fizisko spēju robežas. Izrāde norisināsies 5. un 6. septembrī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Savukārt Rīgas cirka ēkas durvis plašākai sabiedrībai tiks vērtas septembrī, kad to iedzīvinās laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit", kas šogad svin desmit gadu jubileju. Tukšu telpu atdzīvināšana ir "Survival Kit" neatņemama sastāvdaļa, un cirka telpas nu jau vairāk nekā divus gadus Būvniecības valsts kontroles biroja norādītās bīstamības dēļ ir bijušas publiskiem pasākumiem slēgtas. Nupat noslēgušies fasādes konservācijas un nostiprināšanas darbi, taču Rīgas cirka valdes locekle Ināra Kehre nenoliedz, ka darāmā vēl ir daudz: "130 gadus vecajai Rīgas cirka ēkai nepieciešama visaptveroša atjaunošana, ko arī secīgi organizējam, šobrīd gatavojot sarunu procedūru ar meta konkursa godalgotajiem uzvarētājiem. Šajā laika periodā līdz nākamajiem remontdarbiem, ekspluatējot to iespēju robežās, mēs rūpēsimies par ēkas iedzīvināšanu radošam saturam – iespēju rādīt mazas formas izrādes, koncertus un citus notikumus zirgu stallī, veidot īpaši cirka ziloņu mājai tapušas izstādes, kā arī, cik iespējams, rādīsim izrādes arī cirka arēnā."

No oktobra jauno teātra mākslinieku trupa "Kvadrifrons" piedāvās regulāru aktivitāšu klāstu cirka ēkā, sākot ar ēkas vēsturei veltītu izrādi-ekskursiju ar šausmu komēdijas elementiem. "Kvadrifrons" ir jauno teātra profesionāļu apvienība, kurā darbojas aktieri Klāvs Mellis, Ance Strazda, Reinis Boters un Āris Matesovičs un dramaturgs Evarts Melnalksnis. Ar Rīgas cirku izveidota ilgstoša sadarbība, un šajā sezonā gaidāmas četras izrādes, tostarp muzikālā izrāde "Pavasaris", kas ar sajūsmu uzņemta nupat notikušajā Valmieras vasaras teātra festivālā.

Savukārt šī gada 27. un 28. decembrī Rīgas cirkā arēnā tiks uzņemta kompānijas "Fauna" izrāde, kas būs augstākā līmeņa akrobātikas paraugs dzīvās mūzikas pavadījumā. 2017. gadā "Fauna" saņēma godalgas Adelaidas "Fringe" festivālā, tostarp kā labākie jaunie mākslinieki, bet Edinburgas "Fringe" festivāla žūrija piešķīra māksliniekiem Labākās cirka izrādes galveno balvu.

Jaunajā sezonā darbību turpinās arī Rīgas cirka skola, kas ar regulārām nodarbībām sestdienās un darba dienu vakaros ļaus bērniem attīstīt savas spējas dažādās jomās. Paralēli tām, cirka skolas izbraukumu nodarbības notiks dažādos pasākumos un norišu vietās kā Rīgā, tā citur Latvijā.

Rīgas cirks ir daudzfunkcionāls mākslas centrs, un mērķtiecīgi strādā ne tikai pie nozīmīgu un aktuālu cirka izrāžu piedāvāšanas arvien plašākai publikai, bet arī ilgtermiņā veicina cirka nozares attīstību un atpazīstamību Latvijas sabiedrībā.

Vairāk informācijas par sezonas izrādēm un aktivitātēm Rīgas cirka ēkā, kā arī iegādāties biļetes iespējams cirka mājaslapā un sekojot jaunumiem "Facebook".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!