Publicitātes foto
 
Aktualitātes
09.05.2017

Rīgā viesosies čehu eksperimentālā teātra kolektīvs "D'epog"

Komentē
0

12. maijā plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī ar izrādi "Prieks prieku mīl" viesosies viens no progresīvākajiem čehu eksperimentālā teātra kolektīviem "D'epog". 

Izrādē, kuras nosaukumā izmantots fragments no Šekspīra 8. soneta, apvienoti performances mākslas, fiziskā un dramatiskā teātra elementi. Iestudējums pēta svinību un svētku funkciju mūsdienu sabiedrībā, cilvēku spēju vai nespēju piedalīties svinībās, priecāties, dalīties, piedzīvot svinēšanas fenomenu komunālā un kolektīvā līmenī. "D'epog" raksturīgi izcelt skatītāja lomu izrādē, dodot tam maksimālu interpretācijas brīvību izrādes nozīmes radīšanā. Lai paplašinātu skatītāja uztveres robežas, "D'epog" strādā ar "telpas dramaturģiju", kas rada īpašu skatuves un auditorijas dianmiku. Rīgas izrādē čehu kolektīvam pievienosies režisors, aktieris un komponists, 2016. gada "Spēlmaņu nakts" balvas laureāts Toms Auniņš.

"D'epog" režisore Lucia Repašska raksturo izrādes tēmu: "Mēs dzīvojam tādā sabiedrībā, kurai laiku pa laikam nepieciešams "atslēgties" no ikdienas un kura tīko piedzīvot "kaut ko īpašu". Ne katra diena ir dzīres, un vairākām dienām ir jāpaiet, lai pienāktu ilgi gaidītā piektdiena. Ko un kāpēc mēs svinam? Ballīte – vai tas ir laiks, kad mums vairs nav garlaicīgi? Kas ir tas katalizators, kas mums nepieciešams, lai justos jautri? Vai mums vispār nepieciešams izbēgt no ikdienas? Un uz kurieni tad?"

Izrādes dramaturģiju veidojis Matiašs Dlabs, telpas un kostīmu mākslinieks – Matejs Sīkora, aktieri – Raģims Brihta, Zdeņeks Polāks, Janeta Prokešova un Zuzana Smutkova. Izrāde čehu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Eksperimentālā teātra mākslinieku grupa no Brno "D'epog" aktīvi darbojas jau septīto sezonu. Kolektīvs savas aktivitātes īsteno pēc teātra laboratoriju principa, radot darbus, kas apvieno dramatisko un fizisko teātri, performanču un multimediālo mākslu. Būtiska "D'epog" laboratoriskās darbības sastāvdaļa ir aktiermeistarības darbnīcu vadīšana. No 8. līdz 11. maijam kolektīvs viesojas Latvijas Kultūras akadēmijā un dalās savās psihofiziskā teātra treniņa metodēs ar teātra un laikmetīgās dejas mākslas studentiem.

Vairāk informācijas Ģertrūdes ielas teātra mājaslapā. Ģertrūdes ielas teātris atrodas Rīgā, Ģertrūdes ielā 101a.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!