Aktualitātes
19.09.2017

Rīgā uzstāsies pasaulē lielākā sitaminstrumentu seta meistars Terijs Bozio

Komentē
0

Koncertu sērijas "Art Of Riga Jazz" ietvaros pirmo reizi Rīgā viesosies sitaminstrumentu mākslinieks no ASV Terijs Bozzio (Terry Bozzio). 2. novembrī Mūzikas namā "Daile" interesentiem būs iespēja iepazīties ar lielāko sitamo instrumentu setu pasaulē. Solo programma tiks prezentēta kā muzikāla izrāde, kas pēta sitaminstrumentu muzikālo iespēju robežas.

Terijs Bozzio 2013. gadā ierindots  "Rolling Stones" 100 visu laiku labāko bundzinieku topa piektajā vietā, kā arī "Esquire Magazine" veidotā "Ten Craziest Drummers Ever" topa devītajā vietā.

Plašākai auditorijai pazīstams kā bundzinieks grupā "Missing Persons" un leģendārās amerikāņu personības Frenka Zapas (Frank Zappa) pavadošā sastāva dalībnieks. Piedalījies pasaulslavenās rokgrupas "Korn"  astotā studijas albuma ierakstā.

Terijs Bozio ir dzimis Sanfrancisko un uz improvizētām bungām sācis spēlēt sešu gadu vecumā. Līdz 1968. gadam spēlējis galvenokārt dažādās garāžu grupās līdz iestājies "Sir Francis Drake High School" un "College of Marin", kur apguva akadēmiskās mūzikas pamatus. Pēc skolu absolvēšanas darbojies vairākās  džeza grupās un pirmo reizi piedalījās latīņu trompetista Luisa Gaskas (Luis Gasca) albuma ierakstā kopā ar tādām zvaigznēm kā Džeku Dežonetu (Jack DeJohnette), Džordžu Djūku (George Duke) un Džo Hendersonu (Joe Henderson).

1975. gadā veiksmīgi izturējis noklausīšanos pie Frenka Zapas un turpmākajos trīs gados piedalījies vairāk nekā 10 Zapas albumu ierakstos un trijās pasaules turnejās. 1977. gadā pievienojas slavenajiem "Brecker Brothers".

Terijs Bozio kopā ar dziedātāju Deilu Bozio (Dale Bozzio) un ģitāristu Vorenu Kukurullo (Warren Cuccurullo) izveidoja populāro new wave stila grupu "Missing Persons".

Nepārtraucot sadarbību ar visdažādāko stilu mūziķiem, kopš 80. gadu vidus Terijs Bozio attīsta savu solo sitamo instrumentu koncepciju, kas šodien novesta līdz pilnībai. Ar nelielām izmaiņām ir nostabilizējies unikālais mūziķa sitamo instrumentu arsenāls, kas sastāv no 8 lielajām bungām, divām mazajām, 26 hromatiski uzskaņotiem tomtomiem, 53 šķīvjiem un vēl neskaitāmiem citiem atribūtiem, kas ļauj viņam uz sitamajiem instrumentiem spēlēt melodiju līdzīgi kā uz klavierēm.

"Art Of Riga Jazz" ir mūzikas gardēžiem paredzēta koncertu sērija, kas piedāvā koncertus un meistarklases ar māksliniekiem, kuri Latvijā līdz šim nav viesojušies. Pagājušajā gadā apmeklētājiem tika dota iespēja iepazīties ar Bilu Lorensu (Bill Laurance), Kristīni Asbjirnsenu (Kristin Asbjornsen) un Laionelu Luiki (Lionel Loueke).

Biļetes "Biļešu Serviss" kasēs un internetā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!