Aktualitātes
30.08.2017

"Riga IFF" pirmizrādi piedzīvos animācijas filma "Bize un Neguļa"

Komentē
0

Šī gada 9. septembrī plkst. 11:00 Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā "Kids Weekend" pirmizrādi piedzīvos animācijas studijas "Atom Art" jaunākā filma "Bize un Neguļa". 

25 minūšu garā filma ir stāsts par iztēles bagātu, aktīvu meiteni Bizi, kura kopā ar savu draugu Neguļu nepacietīgi gaida Ziemassvētku brīvdienas. Visus brīvdienu plānus izjauc Bizes brālīša ierašanās ģimenē. Sajūtas, ar kurām nākas tikt galā Bizei, būs pazīstamas ikvienam, kuram ir nācies dalīt vecāku uzmanību ar brāli vai māsu.

Stāsta ideja pieder scenārija autorei Lotei Eglītei: "Stāsts "Bize un Neguļa" ir mazliet autobiogrāfisks. Es spilgti atceros to dienu, kad no Dzemdību nama mājās tika atvests mans brālītis. Tad es sapratu, ka vairs nebūšu "ģimenes naba". Viss tālākais bija jaunās realitātes pieņemšana, un tieši par to ir šis stāsts."

Šīs sajūtas no vecāku skatapunkta pazīstamas arī filmas režisoram Edmundam Jansonam: "Manai meitai ikdienā nākas sadzīvot ar diviem jaunākiem brāļiem, kuriem, viņasprāt, tiek daudz vairāk uzmanības. Manā gadījumā filma "Bize un Neguļa" ir sava veida saruna ar maniem bērniem par šo tēmu. Tajā pašā laikā es ceru, ka filma būs košs un aizraujošs kino piedzīvojums ikvienam skatītājam."

Filmas radošā komanda ir Latvijā iemīļoto "Lupatiņu" filmu autori režisors Edmunds Jansons, mākslinieks Reinis Pētersons un galvenais animators Mārtiņš Dūmiņš. Filmas producente ir Sabīne Andersone, skaņu režisors un mūzikas komponists Ģirts Bišs, bet mūziku ieskaņojusi muzikālā apvienība "Brokastis četratā". Filmas varoņu balsu ieskaņošanā piedalījušies Jaunā Rīgas teātra aktieri Guna Zariņa, Baiba Broka, Kaspars Znotiņš, Edgars Samītis, bet galveno – Bizes lomu ierunājusi deviņgadīgā Nora Džumā.

Studija "Atom Art" ir viena no aktīvākajām animācijas studijām Latvijā, kurā tapis ne tikai animācijas filmu cikls maziem bērniem "Lupatiņi", bet arī animācijas īsfilmas "Kora Turneja", "Starptautiskā tēva diena", "Roņu sala", "Ursus" un "Laiks iet", kas visas guvušas atzinību gan nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps", gan godalgas daudzos starptautiskos kino festivālos visā pasaulē. Šobrīd studijā norit darbs pie animācijas pilnmetrāžas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi", kas iekļauta programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" un uz ekrāniem nokļūs 2018. gadā.

Filma "Bize un Neguļa" tapusi ar Latvijas Nacionālā Kino centra, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Eiropas savienības programmas "MEDIA" atbalstu. Rudenī un ziemā to paredzēts izrādīt dažādos kinoteātros un kultūras namos visā Latvijā.

Informācija par pirmizrādes seansu un biļešu iegādi atrodama šeit.

"Riga IFF" top ar ES programmas "Radošā Eiropa – MEDIA", Nacionālā Kino centra, Rīgas domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!