Kadrs no filmas "Mākoņpuika"
 
Ar bērniem
19.07.2017

"Riga IFF" aicina pieteikties dalībai bērnu žūrijā un izziņo "Kids Weekend" programmu

Komentē
0

Rīgas Starptautiskā kino festivāla ("Riga IFF") pirmajā nedēļas nogalē, 9. un 10. septembrī, kinoteātrī "Splendid Palace" norisināsies bērnu filmu un pasākumu programma "Kids Weekend".

Šogad "Kids Weekend" programmā īpaša vieta ir atvēlēta tieši animācijai. Pirmizrādi piedzīvos studijā "Atom Art" tapusī animācijas īsfilma "Bize un Neguļa", ko režisējis pazīstamā cikla "Lupatiņi" režisors Edmunds Jansons. Sadarbībā ar Edmundu Jansonu un "Lupatiņu" producenti Sabīni Andersoni ir tapusi arī animācijas īsfilmu izlase pašiem jaunākajiem — pirmsskolas vecuma skatītājiem. "Lupatiņu" veidotāji ir uzņēmušies vieskuratoru lomu un atlasījuši 11 animācijas īsfilmas, izvēloties tās, kuras paši labprāt skatītos ar saviem bērniem. Tiks izrādīta arī pašmāju godalgotā animatora Nila Skapāna jaunākā filma "Mūsu ome rullē!".

Kadrs no filmas

Domājot par skolas vecuma bērniem, programmā, kā ierasts, būs iekļautas arī jaunākās pilnmetrāžas filmas no dažādām Eiropas valstīm. Pirmo reizi tiks izrādīta arī kinoklasika bērniem — Lietuvā, 1969. gadā tapusī ģimenes drāma "Skaistule". Pirms seansa paredzēta īsa ievadlekcija, tādā veidā jaunajai publikai ļaujot paplašināt redzesloku un uzzināt laikmeta, arī filmas kontekstu, uzsverot būtiskākās ar kinodarbu un tā tapšanu saistītās tēmas. Programmā iekļautas jaunākās filmas no Zviedrijas — šausmu filma pusaudžiem "213. istaba", piedzīvojumu stāsts par tālajiem ziemeļiem "Mākoņpuika" (Beļģija), kā arī nīderlandiešu road movie jeb ceļojuma filma "Diena, kad mans tēvs pārvērtās par krūmu".

Pirms un pēc filmu seansiem mazie filmu baudītāji ir aicināti atpūsties rotaļu zonā, kas tapusi sadarbībā ar "Mazo ekspertu skolu" un interjera salonu "Hemma", kā arī izbaudīt "Brain Games" sarūpētās spēles. Lai filmas nav jāpiedzīvo ar tukšu vēderu, kinoteātra priekšpagalmā varēs nobaudīt "Riga IFF" draugu "Mākoņa" uz vietas svaigi ceptās vafeles un atsvaidzinošo, bezalkoholisko punšu.

Vairāk informācijas par biļetēm, kā arī "Kids Weekend" seansu programmu iespējams apskatīt festivāla mājaslapā.

Apzinoties, ka bērnu kino vislabāk spēj novērtēt tieši jaunākā paaudze, "Riga IFF" aicina 7 līdz 13 gadus vecus interesentus pieteikties dalībai bērnu žūrijā, kas arī šogad izraudzīs labāko no "Kids Weekend" programmas filmām un tai piešķirs balvu.

Lai pieteiktos dalībai žūrijā, pretendentiem jānofilmējas līdz divām minūtēm garā video vai jāuzraksta recenzija, kurā jāizklāsta viedoklis par sev tuvu filmu vai kādu no latviešu kinodarbiem, kas noskatāms portālā "Filmas.lv".

Video vai rakstiskais pieteikums līdz 23. augustam jānosūta "Kids Weekend" kuratorei Kristīnei Simsonei uz e-pasta adresi [email protected]. Video vēlams izmantot kādu no video augušupielādes pakalpojumiem ("YouTube", "Instagram", "Vimeo" vai "Facebook"), e-pastā iekļaujot saiti uz video, savukārt recenzijas iekļaujamas arī pašā vēstulē. Žūrijas dalībnieki tiks izraudzīti konkursa kārtā. Pretendentiem un žūrijas dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī "Riga IFF" ietvaros norisošajās bērnu filmu projektu prezentācijās un, klātienē tiekoties ar filmu veidotājiem, izteikt savu viedokli un vērtējumu par viņu topošajiem kinodarbiem.

"Riga IFF" bērnu žūrijas dalībniekiem būs iespēja: iegūt festivāla akreditācijas karti; kopā ar vienu no vecākiem skatīties "Kids Weekend" filmas no īpaši žūrijai rezervētām vietām; piedalīties festivāla noslēguma ceremonijā un saņemt festivāla suvenīrus.

"Riga IFF" bērnu žūrijas dalībnieku pienākumos ietilps: "Kids Weekend" filmu seansu apmeklējums 9. un 10. septembrī; dalība "Riga IFF" bērnu žūrijas apspriedēs; kopā ar pārējiem žūrijas pārstāvjiem izvēlēties labāko filmu un tās veidotājiem pasniegt balvu; pārstāvēt festivālu un žūriju komunikācijā ar medijiem.

Aizvadītā gada "Riga IFF" "Kids Weekend" videožurnāla epizode:

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!