Aktualitātes
21.09.2018

"Riga IFF" aicina pieteikties bērnu žūrijā

Komentē
0

Tuvojoties Rīgas Starptautiskajam kino festivālam, kas šogad norisināsies no 18. līdz 31. oktobrim, "Riga IFF" aicina 7 – 13 gadus vecus interesentus pieteikties dalībai bērnu žūrijā. Žūrijas dalībniekiem būs iespēja noskatīties visus festivāla bērnu filmu programmā "Kids Weekend" iekļautos darbus, izraudzīties labāko un to apbalvot. Pieteikumus gaida līdz 25. septembrim.

Bērnu žūrijas darbošanās festivālā ir ilggadēja tradīcija, ļaujot jaunajai paaudzei iesaistīties filmu vērtēšanā un apspriedē. Lai pieteiktos dalībai žūrijā, pretendentiem jānofilmējas līdz 2 minūtēm garā video vai jāuzraksta recenzija, kurā jāizklāsta viedoklis par sev tuvu filmu vai kādu no latviešu kinodarbiem, kas noskatāms portālā "Filmas.lv".

Video vai rakstiskais pieteikums līdz 25. septembrim jānosūta "Kids Weekend" kuratorei Kristīnei Simsonei uz e-pasta adresi [email protected]. Video-pieteikumam vēlams izmantot kādu no video augšupielādes pakalpojumiem (YouTube, Instagram, Vimeo vai Facebook), e-pastā iekļaujot saiti uz video, savukārt recenzijas iekļaujamas arī pašā vēstulē vai pievienojamas kā pielikumi. Žūrijas dalībnieki tiks izraudzīti konkursa kārtā. Pretendentiem un žūrijas dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī "Riga IFF" ietvaros notiekošajās bērnu filmu projektu prezentācijās un, klātienē tiekoties ar filmu veidotājiem, izteikt savu viedokli un vērtējumu par viņu topošajiem kinodarbiem.

"Riga IFF" bērnu žūrijas dalībniekiem būs iespēja:

  • iegūt festivāla akreditācijas karti;
  • kopā ar vienu no vecākiem skatīties "Kids Weekend" filmas no īpaši žūrijai rezervētām vietām;
  • piedalīties festivāla noslēguma ceremonijā;
  • saņemt festivāla suvenīrus.

"Riga IFF" bērnu žūrijas dalībnieku pienākumos ietilps:

  • "Kids Weekend" filmu seansu apmeklējums 20. un 21. oktobrī;
  • dalība "Riga IFF" bērnu žūrijas apspriedēs;
  • kopā ar pārējiem žūrijas pārstāvjiem izvēlēties labāko filmu un tās veidotājiem pasniegt balvu;
  • pārstāvēt festivālu un žūriju komunikācijā ar medijiem.

Programma "Kids Weekend" tiks izrādīta 20. un 21. oktobrī. Šajā nedēļas nogalē gaidāmas aizraujošas tikšanās ar Eiropas jaunākajiem kinodarbiem – piedzīvojumu spēlfilmām no Norvēģijas, Serbijas un Igaunijas, pilnmetrāžas animācijas detektīvu no Zviedrijas, kā arī ar bērnu literatūras autores Ineses Zanderes veidoto animācijas īsfilmu programmu. Gaidot izraudzīto seansu un pēc tā visi tiks laipni aicināti pavadīt laiku interjerdizaina salonveikala "Hemma" ierīkotajā rotaļu zonā jeb štābiņā.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 18. līdz 31. oktobrim kinoteātros "Splendid Palace", "K.Suns", "Kino Bize" un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Festivāla ietvaros notiks vairāk nekā 100 filmu seansi 12 programmās, ko papildinās lekcijas, diskusijas un citi pasākumi.

"Riga IFF" top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, ES programmas “Radošā Eiropa – MEDIA”, Nacionālā Kino centra un Rīgas domes atbalstu.

Vairāk informācijas par "Kids Weekend" programmu un pieteikšanos bērnu žūrijai – festivāla mājaslapā rigaiff.lv

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!