Dead Bull
pirms 6 gadiem
"Nekādi regulējumi nepalīdzēs, ja kāds ar savu, mums it kā nepieņemamu priekšstatu par to, kā drīkst izturēties pret sievietēm, zinās, ka mēs, nevēloties riskēt dabūt pa muti, izliksimies neredzam aizskarošu izturēšanos pret viņām."

Drosmīgi, jo ar šādiem tekstiem mazpamazām var nonākt līdzās daudzu progresīvo kultūras cilvēku nicinātajam Hermanim!:) Aicinājums aizstāvēt sievietes ir t.s. labvēlīgais seksisms, un tekstā netieši tiek propagandēts seksisms un ksenofobija vienlaikus. Iespējams, latviešu sievietes pret to vēl neiebilst, jo vēl nav izaugušas līdz padziļinātai apspiestības krustpunktu (intersectionality) izpratnei, un nesaskata, ka sieviešu aizstāvēšana pret citas etniskas izcelsmes vīriešu veiktiem uzbrukumiem vienlaikus manifestē rasismu/ksenofobiju un patriarhālu īpašnieciskumu. Tomēr sociālā progresa avangardā soļojošās Zviedrijas u.c. rietumvalstu feministes pret šādu rīcību izsaka apņēmīgu protestu (#inteerkvinna, #notyourwoman). Pirms līdz ar pamatiem nav noārdīts patriarhāta neredzamais rēgs, sievietēm draudus rada, nevis bēgļu atnestās seksuālās saskarsmes īpatnības, kas patiesībā ir daļa no pasaules kultūru un paražu dažādības, bet gan vietējie baltie vīrieši, kas uztiepjot savu aizstāvību, mēģina atjaunot dominējošā-pakļautā dzimuma hierarhiju!
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!