Aktualitātes
01.06.2016

Reaģējot uz "olšūnu kariem", radīta mirkļbirka #aizliegtsievietei

Komentē
1

Kā reakcija uz Seksuālās un reproduktīvās veselības likuma grozījumiem, kas paredz, ka dzimumšūnas var ziedot tikai dzemdējusi sieviete, sociālajos tīklos izplatījusies mirkļbirka #aizliegtsievietei, ar kuru ironiski tiek aicināts ieteikt, ko vēl Latvijas sievietēm varētu aizliegt.

Lauma Tuča, kas radījusi un sociālajā tīklā "Facebook" izplatījusi mirkļbirku #aizliegtsievietei raksta, ka tā radusies, "mēģinot apsmadzeņot pēdējos jaunumus "olšūnu karos", kas, izskatās, ir tikai sākums sieviešu tiesību ierobežošanai". Savā ierakstā Lauma ironizē, ka "mūsu pienākums tomēr būtu palīdzēt tautas kalpiem un ieteikt, ko vēl ‪#‎aizliegtsievietei Latvijā. Jo, galu galā, ir taču vēl tik daudz lietu, kas apdraud apjukušo, nedzemdējušo sieviešu dzīvības! Piemēram, #aizliegtsievietei braukt ar motociklu!" Mirkļbirkas izveidotāja aicina pievienoties arī citus!

Šobrīd gan "Facebook", gan "Twitter" cilvēki aktīvi dalās ar saviem ieteikumiem, ko ‪#‎aizliegtsievietei:

"Man šķiet, ir pēdējais laiks #AizliegtSievietei nēsāt bikses – tas aiztur zemes enerģiju," ironizē sieviešu tiesību aktīviste Linda Curika.

Savukārt režisore Krista Burāne Curikai piebilst: "un griezt matus! Tiem jābūt gariem, lai savienotos ar debesu enerģiju. Bet ir jāaizliedz tos nesāt vaļā!"

"#Aizliegtsievietei pārlieku domāt," lakoniska ir antropoloģe Anna Žabicka.

"#aizliegtsievietei lietot sociālos medijus. Skaidri un gaiši redzams, ka te notiek viena vienīga pretvalstiska musināšana!" dalās "Satori" autore Sanita Grīna.

"#Aizliegtsievietei izskatīties slikti! tas pilnīgi noteikti apdraud patikšanu vīrieša acīs – respektīvi tapt grūtai," aicina pati Lauma Tuča.

"Piedāvāju ‪#‎aizliegsievietei doties uz jebkādu operāciju (lai vai kāda būtu slimības diagnoze) – ja nu viņa operācijas laikā/operācijas dēļ nomirst?! Un arī slimot vajadzētu ‪#‎aizliegtsievietei. It īpaši nedzemdējušai. Vai stāvoklī esošai. Medicīnā nav naudas, citādi nevarēs sievietes pasargāt / izglābt, ja viņas saslims," dalās Dita Lase.

"Pilnīgi noteikti #aizliegtsievietei attiecības veidot ar ārzemniekiem. Ja bērni dzimst, tiem jāpiedzimst kā tīrasiņu latviešiem. Vēlams, partnerim jābūt īstenam latvietim vismaz līdz trešajai paaudzei," tā Rita Ignate.

"Aizliegt sēdēt uz auksta betona, jo var apsaldēt olnīcas!" uzskata Kārlis Sarma.

"#‎aizliegtsievietei ceļot, ja nav dzemdējusi
#aizliegtsievietei iet uz sporta zāli, ja nav dzemdējusi
#aizliegtsievietei braukt ar automašīnu, ja nav dzemdējusi
#aizliegtsievietei iet pa ielu, ja nav dzemdējusi
#aizliegtsievietei izmantot nazi, ja nav dzemdējusi," veselu ieteikumu rindu ir sagatavojusi Alina Linca.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!