"U2"
 
Aktualitātes
12.01.2017

Reaģējot uz Donalda Trampa ievēlēšanu, "U2" atliek jaunā albuma izdošanu

Komentē
1

Intervijā žurnālam "Rolling Stones" rokgrupa "U2" paziņojusi, ka atliek sava jau pabeigtā albuma "Songs of Experience" izdošanu, jo Donalda Trampa ievēlēšana ASV prezidenta amatā likusi pārdomāt tajā iekļauto dziesmu vēstījumu, ziņo "The Guardian".

Grupas ģitārists Edžs jeb Deivids Evanss atzinis, ka grupa lēmusi atlikt albuma izdošanu, lai "ievilktu elpu" un apsvērtu, ko viņi vēlas teikt saistībā ar Trampa kļūšanu par Baltā nama saimnieku. "Mēs nodomājām: "Stop, mums jādod sev mirklis, lai apdomātu šo ierakstu un to, kā tas sasaucas ar notikumiem pasaulē"," teicis ģitārists.

40 gadus pastāvošā grupa gatavojās izlaist savu 14. studijas albumu "Songs of Experience", kas, kā teica Edžs, tika pabeigts pagājušā gada nogalē. Viņš skaidrojis, ka lielākā daļa dziesmu tika sarakstītas 2016. gada sākumā un pirms tam, sakot: "Jūs piekritīsiet, ka šobrīd mēs dzīvojam citā pasaulē."

"U2" jau iepriekš ir pauduši savu attieksmi pret Trampu. Festivālā "iHeartRadio" septembrī Bono izmantoja dziesmas "Desire" vārdus, lai izteiktu piezīmes par tābrīža prezidenta kandidātu, savukārt oktobrī notikušā labdarības koncertā mūziķis videoprojekcijā attēlotam Trampam paziņoja: "Tu esi atlaists." Tāpat intervijā septembrī Bono izteicās, ka "Tramps mēģina nolaupīt ASV ideju."

Edžs raksturojis Trampa uzvaru kā "svārstu, kas pēkšņi strauji uzņēmis kustību pretējā virzienā." Šobrīd grupa gatavojas tūrei, lai atzīmētu sava albuma "The Joshua Tree" 30 gadu jubileju, un Edžs izteicies, ka, viņaprāt. situācija transatlantiskajā politikā ir apmetusi pilnu loku kopš albuma izdošanas Ronalda Reigana un Margarētas Tečeres ēras laikā. "Tas bija nemierīgs laiks," viņš teicis. "Šķiet, ka mēs esam atgriezušies turpat."

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!