No kreisās: Fever Ray, Sniedze Prauliņa, "Satellites LV"
 
Aktualitātes
30.12.2017

Radio "Naba" Top 100 uzvar Fever Ray, Sniedze Prauliņa un "Satellites LV"

Komentē
0

29. decembrī izskanēja Latvijas Radio 6 – LU Radio NABA 2017. gada aktuālāko kompozīciju apkopojums "Top 100".

Kopumā šogad radio "Naba" klausītāji par gada dziesmu atzinuši zviedru elektroniskās mūzikas projekta "Fever Ray" ar kompozīciju "To The Moon And Back". Topa otrajā un trešajā vietā pašmāju mākslinieki – otro vietu ieņem Sniedze Prauliņa ar kompozīciju "All the Stars", savukārt trešo "Satellites LV" ar kompozīciju "Pāri barjerām". Pirmajā desmitniekā ierindojas vēl arī tādas pašmāju dziesmas kā "Zvans pie durvīm" "RIGA Reggae" izpildījumā un elektro-pop grupas "MMMM" dziesma "Ir labi", kura pārstāv latviešu dzejniekam Eduardam Veidenbaumam 150. gadu jubilejai veltīto izlasi "Veidenbaums. Vaidi un Gaidi". Labāko kompozīciju simtniekā pārstāvētas dažādas valstis, tajā skaitā Zviedrija, Vācija, Francija, Itālija, Spānija, Dānija, Īrija, Lielbritānija, ASV, Kanāda, Japāna, Krievija, Baltkrievija, Mali, Kongo, u.c.

Ar radio "Naba" klausītāju iecienītākajām kompozīcijām astoņu stundu garumā iepazīstināja radio instruktori Jānis Vuguls, Jānis Kazulis, Eduards Ozoliņš un Atis Žagars. 100 labāko dziesmu sarakstā iekļautas dziesmas, kas pabijušas Radio NABA "Top 25" un "Top 10 LV" visa gada garumā. Abos radio "Naba" topos 2016. gada laikā kopā pabijušas 326 aktuālas kompozīcijas, no tām 30% ir Latvijas izpildītāju darbi. Jau otro gadu tika organizēta prognožu spēle, kurā bija iespējams klausītājiem noteikt tās kompozīcijas, kuras ierindosies pirmajās trīs vietās.

2016. gadā radio "Naba" klausītāju atzītākā ārvalstu mākslinieku dziesma bija "Moby & The Void Pacific Choir" izpildītā "Are You Lost In The World Like Me?", savukārt no Latvijas izpildītājiem – "Židrūns" ar "Varat cerēt".

Šī un iepriekšējo gadu "Top 100" saraksti atrodami "Naba.lv" sadaļā "Top 100". Savukārt šī gada audioieraksts atrodams "Naba.lsm.lv".

Latvijas radio 6 - Latvijas Universitātes radio "Naba" ir brīvā formāta programma, kas pirmo reizi FM viļņos izskanēja 2002. gada 1. decembrī. Tā tapa ar Latvijas Universitātes un Latvijas radio atbalstu kā atsevišķs Latvijas radio kanāls. Programma ir klausāma FM 95.8 un DAB+ Rīgā un tās apkārtnē, bet visur citur portālos naba.lv, naba.lsm.lv un mobilajās lietotnēs. Radio NABA ir atvērts medijs, kas atspoguļo kultūras, urbāni inteliģentās vides un alternatīvā dzīvesveida procesus un norises kvalitatīvā, dzīvā un dinamiskā veidā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!