Patake
pirms 6 gadiem
tomēr, visādu "gudru" vārdu izmantošana, lai sarežģīti pasniegtu vienkāršāk paskaidrojamas idejas, krietni veicina vispārējo neizpratni, tādēļ (visdrīzāk neapzināti) krietni sliecas uz antiintelektualitāti, tērptu intelektualitātes maskā. neattiecinu to uz autoru personīgi, taču šāda uzvedība nenoliedzami ir izplatīta un termins "pseidointelektualitāte" tai šķiet pavisam atbilstošs.

Sierrealiste
pirms 6 gadiem
Interesanti. Pēc izlasītā gribas secināt, ka vienalga, vai skatu punkts ir no augās, vai apakšas. Ja kāds sevi uzskata par pārāku un vērtīgāku tikai šī skatu punkta dēļ, tad viņš ir snobs.
Visveselīgāk droši vien ir skatīties uz cilvēku kā vienkārši neinteresantu tā iemesla dēļ, ka viņš ir vai nu par vai nepietiekami. Nevis labāku vai sliktāku.

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Bet ar ko snobs atškiras no pižona?

akmens
pirms 6 gadiem
Pseidointelektuālis - cilvēks ar profāno izglītību. Franču iesnas - sifiliss.
Atceries?

akmens
pirms 6 gadiem
Pauli! Ir loģisks aizliegums - muļķis nevar tēlot gudro, bet otrādi gan var.

Vents Sīlis
pirms 6 gadiem
Jauka eseja, Paul. Tik pat pretencioza ir cilvēku vēlēšanās dēvēties par "inteliģenci" un mērīšanās, kuram tā ir lielāka.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!