Foto: Ilmārs Šlāpins
 
Aktualitātes
05.06.2018

Prozaiķus, atdzejotājus un publicistus aicina pieteikties "Satori" radošajai vasaras nometnei Mazirbē

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" izsludina pieteikšanos ikgadējai "Satori" autoru radošajai vasaras nometnei, kas sešas dienas, no 14. līdz 19. augustam, notiks Mazirbē, lauku mājā "Strautmaļi". Šogad nometne piedāvās dalību Ievas Melgalves vadītajā prozas meistarklasē, Kārļa Vērdiņa rīkotajā atdzejas darbnīcā vai Paula Bankovska publicistikas meistarklasē, kā arī eksperimentālu rakstīšanas darbnīcu ar Agnesi Krivadi. Nometnei aicināti pieteikties "Satori" rakstošie autori un jaunie autori no Kurzemes reģiona.

Šajā vasarā sešas dienas, no 14. līdz 19. augustam, Mazirbē norisināsies jau sestā "Satori" autoru radošā vasaras nometne. Tās dalībniekiem būs iespēja darboties vienā no trim virzieniem: prozas meistarklasi vadīs rakstniece Ieva Melgalve, atdzejas darbnīcu – dzejnieks un atdzejotājs Kārlis Vērdiņš, bet daiļprozas trikus publicistikā un publicistikas paņēmienus prozā palīdzēs apgūt rakstnieks un publicists Pauls Bankovskis. Visiem nometnes dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī dzejnieces Agneses Krivades vadītajā realitātes tiešās pieredzes darbnīcā, kā arī uzstāšanās meistarklasē. Tāpat arī iecerēta ilustrācijas meistarklase kopā ar mākslinieci Rūtu Briedi un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas studentiem.

Šovasar nometnes dalībniekus mudinās radošos darbus veidot, reflektējot par kopīgu tēmu – debesis un elle. Šī tēma saistīta gan ar plānoto atdzejas meistarklases darbu, gan tiks piedāvāta prozas un publicistikas meistardarbnīcu dalībniekiem kā atspēriena punkts pārdomām par pretstatu cīņu un divu galēju psiholoģisku, sociālu vai politekonomisku situāciju aprakstam. "Pieņemot to, ka jebkurā eksistenciālā notikumā iespējams saskatīt šādas pretējības un to vērtējumu, "debesis" un "elle" ir mūžsenas metaforas tam, par ko cilvēks ir vienmēr domājis un vēlējies runāt," stāsta interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins. Nometnes pēdējā dienā notiks tapušo darbu publiskie lasījumi, bet rudenī daļu no tiem varēs lasīt "Satori" grāmatžurnālā Nr.3.

Savu dalību radošajai nometnei aicināti pieteikt gan "Satori" rakstošie autori, gan arī jaunie autori no Mazirbes, Dundagas novada, Kurzemes reģiona. Pieteikumus nometnei līdz 22. jūnijam jāsūta uz [email protected], jānorāda viens virziens (obligāti jāizvēlas tieši viens!), kurā autors vēlas darboties (proza/atdzeja/publicistika), kā arī jāpievieno neliela motivācijas vēstule, kurā izklāstīts, ar kādu mērķi vēlas piedalīties nometnē un ko plāno paveikt (uzrakstīt) tās laikā. Atdzejas meistarklases pretendentiem jāpastāsta par savām angļu valodas prasmēm un pieredzi atdzejā, bet tiem jaunajiem autoriem, kas pirms tam nav publicējušies "Satori", pie pietiekuma jāpievieno arī neliels līdzšinējās pieredzes izklāsts un rakstu darbs izvēlētajā žanrā. Dalībnieku atlasi veiks "Satori" redakcija sadarbībā ar meistarklašu vadītājiem. Atlases rezultāti tiks paziņoti 10. jūlijā. Kopā nometnē tiks uzņemti 25–30 autori.

Nometnes norisi finansiāli atbalsta Kurzemes plānošanas reģiona Kurzemes kultūras programma, tāpēc dalības maksa nometnē ir vien līdzmaksājums par kopīgajām ēdienreizē, kā arī pašam jānodrošina nokļūšana un aizkļūšana.

2013. gada augustā interneta žurnāls "Satori" sāka jaunu tradīciju – "Satori" autoru radošo vasaras nometni –, ar nodomu katru gadu vienā vasaras nedēļas nogalē organizēt interneta žurnālā rakstošo autoru satikšanos Latvijas reģionos, papildus apzinot arī jaunus autorus nometnes norises reģionā. Līdz šim nometne ir notikušas Vilhelma Purvīša dzimtajās mājās "Vezjaužos" Taurupes pagastā, Liepājā, Ventspils Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Ruckas mākslas rezidenču centrā Cēsīs un rezidenču centrā "Serde" Aizputē.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!