Festivāla "Komēta" publicitātes foto
 
Aktualitātes
18.06.2018

9 kulturālas brīvprātīgā darba un prakses iespējas šovasar

Komentē
0

Ja tevi interesē darbs kultūras nozarē, taču trūkst nepieciešamo prasmju, vai arī šobrīd prāto, kā pavadīt šo vasaru gan patīkami, gan lietderīgi, ielūkojies deviņās mūsu apkopotajās prakses un brīvprātīgā darba iespējas kultūras nozarē.

Kultūras projektu vadītāja asistents biedrībā "Ascendum"

Topošajiem kultūras projektu vadītājiem vērtīgu prakses vietu piedāvā biedrība "Ascendum". Tās laikā būs iespēja iepazīt dažādu kultūras nozaru specifiku, kā arī gūt pieredzi, organizējot pasākumus un veicot dažādus administratīvos darbus, kas ir neatņemama projektu vadītāja ikdienas sastāvdaļa. Praktikants aicināts strādāt ar trīs biedrības "Ascendum" īstenotajiem projektiem – brīvdabas kino seansu programmu "Mans Doms kino vakari", dzejas gadagrāmatu "Garā pupa" un interneta žurnāla "Satori.lv" rīkotajām aktivitātēm. Veiksmīgas prakses gadījumā pastāv iespēja sadarbību turpināt ilgtermiņā projektu vadītāja asistenta amatā. Prakses ilgums ir trīs mēneši no 2018. gada 1. jūlijam līdz 30. septembrim. Pieteikšanās līdz 20. jūnijam, rakstot uz e-pasta adresi [email protected]. Vairāk informācijas šeit.

Kultūras projektu vadītāja asistents Kalnciema kvartālā

Viena no vasarā dzīvākajām Rīgas kultūrvietām – Kalnciema kvartāls – aicina savai komandai pievienoties praktikantu kultūras projektu vadības jomā. Kā norāda prakses īstenotāji, tās laikā būs iespēja ne vien labāk iepazīt projektu vadības jomu, bet arī iegūt vērtīgus kontaktus un pieredzi, kā arī īstenot savas idejas, izmantojot Kalnciema kvartāla iestrādnes un resursus. Prakse nav apmaksāta, bet veiksmīgas sadarbības gadījumā iespējama ilgtermiņa atalgota sadarbība. Pieteikšanās, rakstot uz [email protected]. Vairāk informācijas šeit.

Projektu vadītāja asistents fondā "Mūsdienu mūzikas centrs"

Kultūras, radošo industriju vai menedžmenta studentiem, kas savu dzīvi vēlas saistīt ar darbu mūzikas nozarē, vērts izmantot "Mūsdienu mūzikas centra" piedāvātajo iespēju gūt pieredzi mūzikas pasākumu organizēšanā, asistēt projektu vadītājiem, izmēģināt spēkus projektu rakstīšanā un iesaistīties dažādos darbos, kas saistīti ar "Rigas Ritmi Festival", "Riga Jazz Stage" u.c. pasākumu veiksmīgu norisi. Pieteikšanās, rakstot e-pasta vēstuli uz [email protected]Vairāk informācijas šeit.

Mākslas izstāžu kuratora asistents Latvijas Mākslinieku savienībā

Savukārt Latvijas Mākslinieku savienība piedāvā iegūt pieredzi mākslas izstāžu rīkošanā. Mākslas izstāžu kuratora asistentam būs jānodrošina izstādes veiksmīgu norisi, līdzdarbojoties pie eksponātu atlases, izstādes noformējuma, ekspozīcijas izveides, sadarbojoties ar māksliniekiem, kā arī sagatavojot ielūgumus, preses relīzes un palīdzot organizēt izstādes atklāšanas pasākumu. Pieteikšanās līdz 3. jūlijam. Vairāk informācijas un pieteikšanās šeit.

Brīvprātīgais palīgs Rīgas Starptautiskajā laikmetīgās mākslas biennālē

Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (Riga International Biennale of Contemporary Art/RIBOCA), kas norisinās no šī gada 2. jūnija līdz 28. oktobrim, meklē brīvprātīgos, kas būtu gatavi palīdzēt biennāles norisē, asistējot māksliniekiem un piedaloties pasākumu rīkošanā. Vairāk informācijas un pieteikšanās biennāles mājaslapā.

Drošas izklaides atbalsta komandas dalībnieks festivālā "Komēta"

Festivāls "Komēta", kas notiks no 27. līdz 29. jūlijam Daugavgrīvas cietoksnī, aicina pieteikties pirmajai drošas izklaides atbalsta komandai (awareness team). Drošās izklaides atbalsta komandai būs divas lomas: 1) aktīvi iesaistīties drošākas sociālās vides radīšanā, konfrontējot problemātisku uzvedību, izsakot viedokli un iesaistoties komunikācijā ar dažādiem festivālā iesaistītajiem cilvēkiem, un 2) atbalstīt cilvēkus, kuriem kāda iemesla dēļ ir nepieciešams emocionāls un/vai strukturāls atbalsts (piemēram, ir pārkāptas kādas viņu robežas). "Komēta" piedāvā praktiskas mācības kolektīva "Rave Awareness" (Berlīne) vadībā par to, ko nozīmē drošās izklaides un informētības principi publisku pasākumu kontekstā un kā tos īstenot praksē, ielūgumus uz festivālu un iespēju gūt mediācijas un ētiskas komunikācijas pieredzi. Pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi [email protected]. Vairāk informācijas festivāla feisbuka lapā (pieteikšanās termiņš pagarināts!).

Brīvprātīgais palīgs Keitas Makintošas izrāžu "Darbagalds" un "Daudzu rokās" veidošanā

Brīvprātīgajiem ar interesi par laikmetīgo mākslu un teātri interesants varētu šķist Latvijas Jaunā teātra institūta aicinājums piedalīties jaunzēlandiešu mākslinieces Keitas Makintošas viesizrāžu "Darbagalds" (27.–30. jūnijs) un "Daudzu rokās" (29. un 30. jūnijā) realizācijā Cēsīs. Vairāk informācijas un pieteikšanās, rakstot uz [email protected] līdz 21. jūnijam.

Brīvprātīgais palīgs Valmieras vasaras teātra festivālā

Tāpat iesaistīties teātra notikuma tapšanā aicina Valmieras vasaras teātra festivāls, kas meklē brīvprātīgos palīgus festivāla organizēšanā. Darbs plānots īsi pirms pasākuma un tā laikā no 3. līdz 5. augustam dažādās vietās pilsētvidē, kur norisināsies festivāla izrādes. Palīgi festivāla ietvaros nepieciešami dažādās jomās – tehniskais darbs skatuves un sēdvietu ierīkošanā, skatītāju informēšanā, pie biļešu kontroles, sēdvietu ierādīšanas u.c. Pieteikumi tiek gaidīti līdz 10. jūlijam. Vairāk uzzināt un pieteikties iespējams šeit.

Brīvprātīgais palīgs Latvijas valsts simtgades informācijas centrā

Skaistu darba vidi Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un iespēju strādāt ar cilvēkiem piedāvā LV100 informācijas centrs, kura brīvprātīgo palīgu pienākums būs apmeklētājiem pastāstīt par iesaistes iespējām Latvijas valsts simtgades notikumos. Vairāk informācijas Latvijas valsts simtgades interneta vietnē, pieteikšanās, rakstot uz [email protected].

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!