Edge
pirms 5 gadiem
Politika (vara) bez spēcīgas pozitīvas idejas (ideoloģijas) būs tāda, kādu to vērojam pašlaik valstī, kuru dzejnieks K.Skujenieks ar sāpēm sirdī raksturo ar vārdu "ļengana" (sarunā ar L.Langu) . Vai J.Purapuķes un A.Niedras idejiskajiem sekotājiem nebūtu laiks padomāt un pārdomāt notikušo Latvijā pēdējo 30 gadu laikā? Skat', itālis Džanmariju Tozati visumā kritiski izvērtē mākslas un mākslinieku paveikto Homo Consumens izveidē, kā arī nākotnes izredzes sabiedrībai, kura nonākusi "End of the history" (F.Fukujama) stadijā.
Sk. vairāk: " Mēs vairs nepieprasām sapņus, cildenus uzdevumus. Intervija ar mākslinieku Džanmariju Tozati." (lsm.lv)

Edge
pirms 5 gadiem
A.Akmentiņš: Labi, tu negribi kļūt bagātāks, bet ko tad vaimanā? Ko tie "reņģēdāji" te vaimanā, būtu labāk dzejoļus palasījuši!
E.Veidenbaums: Ej un dzenies tik pēc naudas, - Krāp un blēdī, cik tik jaudas, - Skaties tik uz savu labu, Rauj no citiem, rauj, kur dabū,......

Edge
pirms 5 gadiem
Latvijas "veiksmes stāsta" radītāji - oligarhi, kampēji, eirokrāti - var patiesi lepoties ar sasniegto 30 gados pēc auseklīšu revoļūcijas. Visādi te mītu stāstītāji par kādu tur "neizdošanos" un statistikas datu piesaucēji - visi viņi var brīvi turpināt "stāvēt pie ratiem". Process turpinās - neviens neapturēs integrāciju brīvajā Rietumu sistēmā: " Šobrīd apmēram 31% jeb 606 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju ir pakļauti nabadzības riskam un sociālajai atstumtībai." Juris Jansons: Satversmē ierakstītie principi un ideāli ir piesmieti. LV portālam: JURIS JANSONS, tiesībsargs

avral avral
pirms 5 gadiem
Saistoši, saturīgi -- var redzēt, ka šo raksta cilvēks, kas padomājis, pirms rakstījis; paldies.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!