Foto - Ģirts Raģelis
 
Dzeja
21.11.2014

Pēc "Kurpes". Aizbraukšana

Komentē
1

Lailai Pakalniņai

"man atkal tevi jāpamet," viņa saka savai pilsētai, kad filmēšana noslēgusies, dekorācijas noņemtas, kabeļi saritināti, kameras un lampas saliktas kravas kastēs.

tikai jaunliepājas ieliņās šorīt vēl jaušams gaistošs celuloīda aromāts, pieminot brīdi, kad pateikts pēdējais "stop".

"es negribēju tevi izmantot, tu taču saproti," viņa atvainojas pilsētai. smeldz pakrūtē, gribētos izraudāt savu vainu, taču neizdodas, šis kamols pārāk sens, pārāk dziļi iestrēdzis, labāk nomazgāt rokas jūrā.

"es nemaz neesmu tev piederīga," viņas teiktais ir patiesība, zīdaiņi nevar atbildēt par saviem darbiem, nolemt par aizbraukšanu, tomēr biogrāfiski fakti nesniedz atvieglojumu. it kā šo pilsētu varētu izdzēst no sevis tikpat viegli kā nokratīt pielipušus smilšu graudiņus no pēdām.

"es kādreiz varētu tevī dzīvot," – un tie nav meli, tā pat nav fantāzija, viņas būtme jau sen ir iezēlusi šajos sārtajos mūros, katrā bruģakmenī, katrā tramvaja sliežu metrā, baznīcu zvanos un ērģelēs, katra karostas puikas zaigojošajos vaigos, katras tirgus sievas dārdošajā balsī, katra zvejas vīra tīklu platajos ačos.

"tu paliksi, kad manis vairs nebūs," šos vārdus pa atvērtu mašīnas logu prom aizrauj spēcīga brīze. šķiet, pilsēta to izsūtījusi viņai pakaļ, lai notvertu un atvilktu atpakaļ, lai paturētu sevī līdz galam. kreisajā pusē nozib melnais enkurs – nekustīgais hārons, pēdējā šķirtne starp "te" un "toreiz". viņa nevilšus piedod gāzi un piespiež sevi neskatīties spogulī, līdz metāliskā milža važas nav pazudušas aiz apvāršņa.

Liepāja, 03.08.2014.

 

Tēmas

Aivars Madris

Aivars Madris ir liepājnieks, kas aizķēries Rīgā. Diplomēts filologs.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!