Aktualitātes
29.06.2012

Paziņoti Baltvilka balvas nominanti bērnu literatūrā – labākie ārvalstu literatūras tulkojumi

Komentē
0
Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomes (LBJLP) žūrija ir izvērtējusi no 2011. gada maija līdz 2012. gada maijam izdotās latviešu valodā tulkotās bērnu grāmatas un paziņojusi Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pirmos nominantus.
 

Uz Baltvilka balvu pretendē somu rakstnieces Sinika Nopola un Tīna Nopola (Sinikka Nopola, Tina Nopola) un tulkotāja Maima Grīnberga par grāmatu "Salmenīte un Čībiņa. Dzīve un darbi 1–2" ("Liels un mazs", 2011), zviedru rakstnieks Ulfs Starks (Ulf Stark) un tulkotājas Anika Frīdenberga, Inese Dragūne un Inga Grezmane par grāmatu "Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es" ("Liels un mazs", 2011),

rakstnieks Mika Kerenens (Mika Keränen) un tulkotāja no igauņu valodas Linda Gaismiņa par grāmatu "Nozagts oranžs divritenis" ("Zvaigzne ABC", 2012), vācu rakstnieks Aleksanders Štefenmeijers (Alexander Steffensmeier) un tulkotāja Irīda Miska par grāmatu "Līzelote sniegā" ("Jumava", 2011), poļu rakstnieks Mikolajs Ložiņskis (Mikołaj Łoziński) un tulkotāja Ingmāra Balode par grāmatu "Būtnes bēg" ("Liels un mazs", 2011).

Šogad LBJLP prezidentes, Latvijas Universitātes profesores Ilzes Stikānes vadītajā Baltvilka balvas žūrijā strādāja arī literatūras zinātnieks, žurnāla "Latvju Teksti" kritikas nodaļas redaktors Jānis Ozoliņš, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova, Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras vadītājs, profesors Guntars Sietiņš, mākslas zinātniece, LU docente Austra Avotiņa un mūziķis, divu bērnu tēvs Juris Kaukulis.

"Jāņa Baltvilka balvas 2012" pasniegšanas dienā notiks arī ikgadējie bērnu literatūras lasījumi, kuros piedalīsies gan šāgada balvas starptautiskie laureāti, gan latviešu autori un tulkotāji, kas lasīs savus jaunākos darbus.

Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegšana notiek kopš 2004. gada, kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam. Apbalvojuma uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi – bērnu, kas lasa interesantu un skaistu grāmatu latviešu valodā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!