Balvas ieguvēji pasniegšanas ceremonijā. Foto: Reinis Auziņš, Diena.lv
 
Aktualitātes
09.02.2018

Paziņoti 11 Dienas gada balvas kultūrā laureāti

Komentē
0

Ceturtdien, 8. februārī kultūras un izklaides izdevuma "Kdi" speciālizdevumā paziņoti Dienas gada balvas kultūrā 2017 laureāti, informē "Diena".

Dienas gada balva kultūrā ir laikraksta "Diena" tradīcija kopš 2001. gada. "Balvas tradīcija nozīmē teikt paldies mākslas personībām, kas gada laikā visdažādākajās intonācijās iedvesmojušas un ļāvušas justies tuvāk harmonijai un spēkam, bet tikpat lielā mērā "kutinājušas" un rādījušas priekšzīmi, kā būt nepareiziem, dulliem, rakstīt pāri rūtiņām," teikts balvas aprakstā.

Dienas gada balvas kultūrā 2017 žūrijā darbojās "Kdi" redaktori Undīne Adamaite un Jegors Jerohomovičs, kritiķi Inese Lūsiņa, Dita Rietuma, Atis Rozentāls, Vilnis Vējš, Kristīne Budže un rakstniece Inga Žolude.

Dienas gada balvas kultūrā 2017 laureāti:

Grafikas dizainers Miķelis Baštiks - burtveidols "Cīrulis Display"

Rakstniece Kristīne Ulberga – romāns "Tur" (izdevniecība "Dienas grāmata")

Dzejniece Anna Auziņa – dzejas krājums "Annas pūra govs" (izdevniecība "Neputns")

Mākslas zinātniece Ilze Konstante – pētījums "Staļina garā ēna Latvijas tēlotājā mākslā 1940–1956" (izdevniecība "Neputns")

Gleznotājs Jānis Avotiņš – izstāde "Laiktelpas klejotāji" Mūkusalas mākslas salonā no 2017. gada 3. februāra līdz 11. martam

Režisore Laila Pakalniņa – dokumentālās filmas "Zirdziņ, hallo!" režija

Režisors Jānis Nords – spēlfilmas "Ar putām uz lūpām" režija

Komponists Georgs Pelēcis – klavierkoncerts "Musica confinanta"

Komponists Platons Buravickis – pārsteidzoša, uzrunājoša dažādība gada jaundarbos

Aktieris Vilis Daudziņš – Ļeņina loma režisora Ulda Tīrona Jaunajā Rīgas teātrī iestudētajā izrādē "Pēdējā Ļeņina eglīte"

Režisore Māra Ķimele – Jaunajā Rīgas teātrī iestudētās izrādes "Nora" režija

No 10. līdz 24. janvārim portālā "Diena.lv" noritēja arī "Kdi" lasītāju balsojums, visvairāk balsu ieguvis gleznotājs Jānis Avotiņš ar izstādi "Laiktelpas klejotāji" Mūkusalas mākslas salonā, saņemot balvā kultūras un izklaides izdevuma KDi gada abonementu.

Balvu pasniegšanu katram no laureātiem, kā arī žūrijas locekļu sarunas ar laureātiem iespējams skatīties arī LMT Straume mājaslapā. Laureātu video sēriju radījusi Story hub radošā komanda, tapšanā piedalījusies arī režisore Laura Čaupale.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!