Aktualitātes
07.08.2012

Paulu Koelju paziņojis, ka Džoisa "Uliss" ir kaitīgs

Komentē
0

Brazīliešu rakstnieks Paulu Koelju, kas ar saviem romāniem "Alķīmiķis" un "Veronika grib mirt" savaldzinājis miljoniem mājsaimnieču, kādā intervijā paziņojis, ka Džeimsa Džoisa darbs "Uliss" atstājis sliktu ietekmi uz literatūru, vēsta ārvalstu prese.

Pēc Koelju domām, mūsdienu rakstnieki pārāk lielu vērību pievērš formai, atstājot novārtā saturu. "Šodien rakstnieki vēlas atstāt iespaidu uz citiem rakstniekiem. Un viena no grāmatām, kas pie tā vainojama, ir Džeimsa Džoisa "Uliss", kas ir tīrs stils. Nekā cita tur nav. Atņemiet tam stilu, un "Uliss" pārvērtīsies par izsmieklu."

Koelho (port. val.) - trusis

Savu popularitāti Koelju skaidro ar to, ka spēj uzrunāt visus cilvēkus. Viņaprāt, savos darbos sarežģītas idejas viņš ietērpj vienkāršos vārdos, tāpēc viņu saprot cilvēki visā pasaulē. Kā vēsta brazīliešu laikraksts "Folha de S. Paulo", drīzumā iznāks rakstnieka 22. romāns "Manuscrito Encontrado em Accra". Līdz šim visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 140 miljoni Koelju grāmatu eksemplāru.

2004. gadā "Ulisam" skarbu kritiku veltīja arī īru rakstnieks Rodijs Doils, paziņojot, ka Džoisa darbu vajadzētu kārtīgi parediģēt. Viņš arī izteica šaubas, ka romāns, kas tiek atzīts par vienu no visu laiku izcilākajiem literārajiem darbiem, patiešām spēj uzrunāt un aizkustināt cilvēkus.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!