Marta avens
pirms 6 gadiem
Jo vairāk cilvēks "izšķīdina" individualitāti (lasi - ego), jo mazāk viņu interesē solidaritāte un konkurence.

Kā te jau tika teikts, motivācijas ir pakārtotas piramīdas līmeņiem.

akmens
pirms 6 gadiem
Individualitāti nevar "izšķīdināt", jo tas ir viens no dabas līdzekļiem, kā dzīvi padarīt vairāk reālu, mazāk iluzoru.. Ego ir es-koncepts, bez tā saprāts nevar eksistēt.

akmens
pirms 6 gadiem
Es atkal kļūdījos - konkurence - atvainojiet

akmens
pirms 6 gadiem
Solidaritāte un kobkurence ir divi motivācijas veidi, no kuriem izriet visas cilvēku rīcības. Vienkārši? Bet kurš atspēkos to?

malva
pirms 6 gadiem
Izklausās pēc vēl viena aicinājuma `.. jēdzienus `tēvzeme` un `tauta` izmest vēsture mēslainē..`. Tad jau drīz aicinās izmest vēstures mēslainē arī dainas par tēvzemi (Ai, tēvu zemīte, /Tavu jaukumiņu;/Smildziņa ziedēja/ Sudraba ziedis un daudz daudz citu šai līdzīgu) un pat aizvēsturisko parafrāzi `Ubi bene ibi patria`. :)
Vai vienkāršāk un vajadzīgāk nav tomēr runāt par netikumu iekārot sava tuvākā mantu (zemi, bagātības), sievu utt. ? Ja neiekāro citas tautas zemi un bagātības, tad atkrīt netikums saukt `Za roģinu!`, iebrūkot un uzbrūkot citām zemēm un tautām un apgalvot - mēs esam patrioti un apgalvot, ka tā tauta, kura aizstāvas pret uzbrukumu un arī sauc `Par Tēvzemi!` , ir fašisti vai nacisti.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!