Edge
pirms 6 gadiem
"...kā to var dabūt gatavu?" Mana recepte - papildus Bleieres izpētītajam 1% (čeka un ceka), papildus papētīt 99%. Sākt iesaku ar 1945. gada marta beigās notikušā Latvijas PSR inteliģences pirmais kongresu - ar dr. Paula Stradiņa runā piesaukto veselo saprātu, lai izpostīto zemi spētu atjaunot, Latvijas tautu saglābt. 1990.g.4.maijā Latvijas tautas stāvoklis bija stipri atšķirīgs no 1945.g. marta, kad Latvijā palikušie (inteliģenti, zemnieki, strādnieki) sāka atjaunošanas darbus.

Edge
pirms 6 gadiem
„Vēsture neatstāj pēdas. Tā atstāj vienīgi sekas, kas nav līdzīgas to izraisošajiem apstākļiem.” Aleksandrs Zinovjevs: Rēgainās virsotnes. (1976)
Patiesība ir tepat līdzās, Zander' kung. Vajag tik smadzenes nedaudz pagrozīt, tad nebūs tik daudz jābrīnās. Sākt vajag ar pamatlietām - jēdzienu (terminu) definīcijām, mērķa noteikšanas, jo bez tā diskusija par pagātnē notikušo kļūst bezgalīga un bezjēdzīga. Vēstures mācības vajadzīgas šodienas situācijas apjēgai -
labākas nākotnes izveidošanas labā. Roku rokā jādarbojas gan zinātniekiem, gan radošajiem, gan valstsvīriem (politiķiem) - tā, kā darbojās 1939.gadā Ā.Švābe, K.Ulmanis un A.Čaks. Katrs savā vietā - visi viena mērķa labā. Nav nākotnes vīzijas, mērķa, uzdevumi - būs tikai kašķēšanās zinātnieku, radošo un politiķu starpā. "Mēs esam kā ganāmpulks bez gana, kas klejo bezjēgā," tā dr.hist. H.Tumans (citēju pēc atmiņas). (Saknes debesīs, LTV, 17.12.2017.)

Jānis Tančers
pirms 6 gadiem
Ko labāk studēt - vēsturi, reliģiju, mākslu, žurnālistiku vai filosofiju? Nu, - lai vieglāk dzīvot.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!