Edge
pirms 6 gadiem
"Latvijas formula 2050. Attīstības scenāriji".
1. Esošās situācijas izvērtējums (stāvoklis, kur mēs esam).
1988-2018.g. Верной дорогой идете, товарищи/ Pa pareizo ceļu ejat, dāmas un kungi! Sasniegts fantastisks rezultāts, turpinās pirms 30 gadiem pieņemtais scenārijs, tāpēc 2050.gads rādās "gaišās krāsās" ( ne visiem, bet kādiem 1-2%, kā 14.gs.). Tā turēt! "Sākot ar neatkarības atjaunošanu 1991. gadā Latvijas iedzīvotāju skaits katru gadu samazinās par 23 tūkstošiem cilvēku, radio „Baltkom” ēterā paudis Latvijas Universitātes profesors, demogrāfs Pēteris Zvidriņš."

kuģis
pirms 6 gadiem
Biedri, kāpēc jūs nemitīgi bezgalīgi tiražējat šo jau līdz garlaicībai nodrāzto domu vai novērojumu, ka kopš padomju totalitārā okupācijas režīma beigām, postkomunisma samaitātajos apstākļos, pielāgojoties funkcionējošai politekonomiskajai sabiedriskajai iekārtai, iedzīvotāju skaits ir sarucis? Kas Latvijas kā latviešu valsts sakarā svarīgi, ka līdz ar visu šo demogrāfijas maiņu, latviešu īpatsvars no 52% īsi pirms okupācijas un iznīcinošās koloniālpolitikas beigām šobrīd ir pakāpies gandrīz līdz 64%. Jā, kādi 100 000 latviešu nosacīti nav te uz vietas, bet nu un, mēs taču dzīvojam brīvā pasaulē, kur, pretstatā totalitārai komūnistu iekārtai, ļaudis var un grib uzņemties pašiniciatīvu, lai kapitālistiskās konkurences apstākļos uzlabotu savas dzīves apstākļus, kas tur ko apraudāt? Jebšu jūs gaužaties par tiem aizbraukušajiem okupantu tūkstošiem?

Galu galā, 21. gs. - robotikas, kibernētikas un IT apstākļos, satraukties par nemitīgu demogrāfijas kāpināšanu (šķiet, pie jums, sociālismā, bija svarīgi, lai bez izņēmuma visas statistiskās ailītes turpina bezgalīgi ģeometriskās progresijas līknē augt pretim saulainajai tālei vai pilnajam komunismam, kad proletariāta diktatūra vairs nebūs nepieciešama) ir, maigi izsakoties, anahronistiski. Re, visā bijušajā postpadomu telpā demogrāfiskās līknes neaizraujas ar sevišķu dramatiku, bet IKP un dzīves līmenis, salīdzinājumā ar totalitāru plānveida ekonomiku, ir audzis neskaitāmas reizes. Vai Japāna - vēl viens piemērs, ka var sevišķi neaizrauties ar demogrāfiskās līknes bīdīšanu augšup, un tomēr realizēt labu ekonomiku. Biedri, domājiet, nevis reproducējiet mirušas ideoloģijas mirušos saukļus, turklāt šobrīd austrumu kaimiņa imperiālistisko ambīciju labā.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!