Andris G
pirms 6 gadiem
Izdariet mums pakalpojumu,atvainojieties Spīdolai un turpmāk ar savām problēmām nepiesārņojiet šo virtuālo telpu.

Rūdolfs
pirms 6 gadiem
Prātīgu? Izaugt par pienācīgu sabiedrības locekli! Ok, vecāki pilnībā neiegāž bernā savas pārpasaulīgās zinības, bet ir pietiekami daudzi, kas gluži vienkārši neļauj bērnam normāli izaugt.

Rūdolfs
pirms 6 gadiem
Būt fizioloģiski spējīgam radīt fiziski kvalitatīvus pēcnācējus automātiski nenozīmē mācēt no tiem izaudzināt ko prātīgu.

Rūdolfs
pirms 6 gadiem
Bet kā būs, ja visi gribēs būt pie iespējas vairāk?

Mēs sev esam izveidojuši tādu vidi, kas nemotivē vairoties. Kāpēc šādiem cilvēkiem vajadzētu būt vairāk?

P.S. Es piekrītu, ka vajag vairoties, bet tikai pēc speciāla eksāmena nokārtošanas. Līdzīgi kā ar ieroča nēsāšanu. Kāpēc, lai iegūtu līdzekli, ar ko atņemt dzīvību ir jākārto eksāmens/ekspertīze, bet lai izmantotu līdzekli, kas potenciāli var sačakarēt vismaz trīs dzīves (ar vienu šāvienu!) atliek tikai mācēt ievērt adatā diegu?

Rūdolfs
pirms 6 gadiem
Nedzemdējoši homoseksuāļi, debīlas karjeristes-voluntārās ālavas, vecpuiši, kas bērniņu siltumu iemaina pret lepnu dzīvi...

Mēs te esam vairāk kā 7 miljardi, nevis mazāk kā 2 miljoni. Attopieties.

AntonsMozalevskis
pirms 6 gadiem
Nu Jūs tik daudz esat saraktījusi, ka man būtu neērti neatbildēt :)

1. Par to "sociālo atbildību" - kaut kur Jums pazuda galvenā doma, man liekas.. Bet tomēr, kāpēc Jūs tieši gejus uzskatiet par sociāli neatbildīgajiem? Varbūt Jūs varat iedomāties situāciju, ka tieši gejiem, pateicoties tam, ka nav jārūpējās par saviem bērniem, ir vairāk laika lai veltītu sabiedrībai, strādājot un ziedojot sevi daudz vairāk dažādās profesijās - par ārstiem, filosofiem un domātājiem, katoļu priesteriem arī, starp citu..?
Piemērs par maksāšanu Stradiņos mani nedaudz lika aizdomāties. Vai nevarētu būt tā, ka tieši maksājot aploksnēs cilvēki rīkojas sociāli bezatbildīgi? Es ļoti labi zinu, kā notiek darbs Stradiņos un "ātrajos" un esmu gandīz pārliecināts, ka viss tika darīts pilnīgi profesionāli. Mēdz būt dažādas "aizdomas par insultu"... Un Stradiņos, kā jebkurā neatliekamajā medicīnas centrā pirmie palīdzību saņem tie pacienti, kuriem tā visātrāk nepieciešama. Bet nu labi, vispār tas Jūsu piemērs bija nedaudz ārpus konteksta, man šķiet..

2. Tas ka Jūs neesat lasījusi literatūru par šo tēmu un, acīmredzot, tāpēc lietojat 70-to gadu terminu "homoseksuālisms", Jūs neattaisno.. Es atturētos diskutēt par tēmām, kurās neesmu kompetents. Es arī mazliet nesapratu, kur te ir sakars ar Muhamediem, kas ir musulmaņiem pats populārākais vārds, un valstī, kurā ir zināms procents iebraucēju no islāma valstīm, skaidrs, ka tas parādīsies biežāk statistikā.

3. Mani palika interesanti, a cik daudzus gejus Jūs pazīstat? :) Je ne pārāk daudzus, gribu uzreiz piebilst, ka tā nav Jūsu vaina, bet Latvijas sabiedrības neiecietīgas attieksmes rezultāts. Un Jūs pareizi pieminējāt "juridisko regulējumu" - kādā veidā lesbietes vai geji adoptētu, ka tas nav atļauts pateicoties novecojušai likumdošanai? Un tās lesbietes, kurām piedzima bērns, ir paveikušas divkāršu varoņdārbu. Patiesībā bērni aug salīdzinoši daudzās Latvijas lesbiešu ģimenēs (atkal viss ir relatīvs, lūdzu to atcerēties, jo uz vienu viendzimuma ģimeni varētu būt aptuveni 100 heteroseksuālās, piemēram), man šķiet tas ir liela drosme dibināt ģimeni un audzināt bērnus, cerot, ka mums izdosies izmainīt attieksmi un panākt juridisku aizsardzību, pirmām kārtam jau to bērnu labā. Un "praidi" tieši ir daļa no šī darba par labāku Latviju, nevis "izklaide" kā Jūs teicāt, vismaz šodienas apstākļos.

3.

AntonsMozalevskis
pirms 6 gadiem
Labvakar!

Spīdola, pāris argumenti konkrēti Jums:

1. Ja Jūs domājat, ka "sabiedriski atbildīgam" (Jūsu izpratnē) indivīdam obligāti būtu jārada pēcnācēji, man šķiet, Jums ir visai primitīva izpratne par sabiedrības funkcionešanu. Kā Jums šķiet, kas ir atbildīgāks - bērnu reanimatologs, kuram nav pašam savu bērnu, kas var būt ļoti dažādu iemeslu dēļ, vai dzērājs, kuram piedzims n-tie bērni ar dažādām iedzimtām patoloģijām? Atvainojos par tik primitīvu piemēru.

2. Ja mēs pieņemsim, ka gejiem tiešām bērni rodas retāk, tik un tā - ja ir zināms, ka geju īpatsvars vīriešu populācijā vidēji ir 3,5%, Jums neliekas, ka bezbērnu heteroseksuālo vīriešu skaitliski ir daudz vairāk?

3. Kur Jūs "ņēmāt", ka gejiem nerodas bērni? Es pazīstu pietiekami daudz gejus, kuriem ir bērni, gan no iepriekšējām heteroseksuālām attiecībām, gan (pēdēja laikā tas sastopams arvien biežāk) - plānoti un kopīgi ar kādu sievieti, vai sieviešu pāri.


Izbanotais
pirms 6 gadiem
Spīdola
2013. gada 15. martā, plkst. 13:08
"Krieviski runājošās saka (..) esot iebraucējas"
Par šo tēmu es iedevu Satoriem lielisku mazstāstiņu par godu referenduma gadadienai, bet - nepaņēma. Nekas, nopublicēja "Patiesā Dzīve".

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Tu esi pilnīga muļķe: tas pētījums tādu pašu muļķu nejēdzīgā latviskojumā vispār nav par iedzīvotāju laipnību vai neiecietību pret ārzemniekiem, bet par to, cik "lietotājam draudzīga" ir Latvijas tūrisma infrastruktūra. "Nedraudzīgums" ir sūdīgs ceļu tīkls un bedrains asfalts, zems informācijas līmenis, neiekārtotas apskates vietas, pakalpojumu nepieejamība un zems komforta līmenis laukos u.tml.

Izbanotais
pirms 6 gadiem
"tai Spīdo(a?)lai ar Voldi, bet laikam kaut kas tiešām personisks."
Pilnīgi nekas. Es viņu drusku cienu par to, ka viņa raksta komentārus ar saturu, atšķirībā no "paldies, raksti vēl!" u.tml., bet drusku necienu par pašu saturu.
"A moš' uzraksti kādu labu novelīti par šo tēmu, V.?"
Diemžēl es tur tēmu neredzu.
"(priecāšos, jo Tev sanāk :))"
Tas gan ir patīkami. Bet par homoseksuāliem personāžiem latvju literatūrā Tu mani nepārlieciināji, tāpēc mans krājums "Nemiers" (1994) ar diviem stāstiem (normāliem, par cilvēkiem, ne jau sūdu bedrēm) man joprojām paliek vienīgais.

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Tu vienmēr aizej no tēmas. Te ir runa par homofobiju. Šajā sakarā es iestarpināju, ka nezinu nevienu citu latviešu autoru, kas literatūrā piedāvājis stāstus par (normāliem, starp citu, simpātiskiem) homoseksuāliem cilvēkiem. Varmākas un upuri mani neinteresē, tos vienmēr piedāvās steriem.

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Interesanti, vai latviešu literatūrā kaut reizi ir aprakstītas homoseksuālas attiecības vai vismaz kāds homoseksuāls personāžs, kura šī īpašība daiļdarbā atklāj kādu jēgu?

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Bērnus nerada arī veci cilvēki vai citu iemeslu pēc neauglīgi cilvēki. Savukārt bērnus rada visādi necilvēki, kas labāk gan lai nebūtu radījuši. Ko var malt vienu un to pašu idiotisko argumentu "tieši tas ir pamatā,kāpēc sabiedrība nosoda gejus": akurāt tas ir tas, kas NAV homofobijas pamatā, kas ir tikai iegansts, aiz kā slēpjas! Arī kardināls Pujats nerada bērnus.

Gogolis N.
pirms 6 gadiem
es tiesam izteicos "nepieklajigi"? :)

Gogolis N.
pirms 6 gadiem
par homoseksualitāti latvju literatūrā:
kaut kad astoņdesmito gadu beigās "Avotā" bija kaut kāds īsais stāsts par džeku, kurš slīka sausās publiskās atejas sūdu bedrē un atcerējās kā viņam māte ir dāvājusi lelli un skatījusies kā viņš dibenu groza kā meitene, un kā viņa mīļotā viņa klātnūtnē drāžās ar citu. Autora vārdu gan neatceros.

Gogolis N.
pirms 6 gadiem
Par garu tas raksts. Ja pārkopēts kaut kāds juniversitī referāts, tad ok, saprotu :) Tikai, kad mēs augām un skolās gājām, par šādiem rakstudarbiem parasti smējāmies un saucām tos par "konkursu par labāko tulkojumu".
un pē.es. Pārskatīju komentārus. Nezinu, kas tur tai Spīdo(a?)lai ar Voldi, bet laikam kaut kas tiešām personisks. A moš' uzraksti kādu labu novelīti par šo tēmu, V.? (priecāšos, jo Tev sanāk :))

Spīdola
pirms 6 gadiem
Nu par Ulbergu man ilūziju nekad nav bijis.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Starp citu,ir tāda somu autora fantastikas grāmata - aizmirsu gan autoru,gan nosaukumu,bet stāsts tur ir par atraidītas mīlas mocību nomāktu geju,kuram vienā jaukā brīdī dzīvoklī uzrodās līdzdzīvotājs - trollis. Un kā viņiem tur tad abiem iet. Ļoti patika. Labi lasījās.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Valdiņ, Tu te parādi,ka esi tipisks varmāka.
Vispirms mani nosauc par muļķi, tad par pamuļķi, tad tomēr par drusku cienījamu un ja es vēl paciestos -gan jau,ka pēdējais būtu galviņas noglaudīšana un pat maza uzslava.
Lūk, mēs kopīgi varētu uzrakstīt dubultstāstu - vīrietis varmāka un sieviete upure, un otrādi - sieviete varmāka un vīrietis upuris. Es rakstītu sieviešu daļu, tu vīriešu. Man šķiet man sanāktu ļoti iespaidīgi asiņaini,jo saniknojis Tu mani esi pamatīgi.
Savukārt, ckzs,ar savu dog fucking on air , sirds inteliģence nekaitētu. Lūdzu,mani nesaisti ar troļļu barošanu. Man ļoti skanīgi un rosinoši šķiet troļļu treļļi. Es uzreiz iedomājos Norvēģijas fjordus pavasarī- visapkārt skanošs un smaržojošs ūdens, varavīkšņaini ūdenskritumi un troļļu ģimenīte,kas izlīdusi no alas papriecāties par pasauli. Un tad naktis ar zvaigznēm un ziemēlblāzmām un ledus bluķiem,ks dārdēdāmi krīt fjordos un taisa fantastiskas strūklas. Un par to visu trellina troļļu meitiņa ar ugunspuķu krāsas matiem. Un skaisti tik un tā ...

Spīdola
pirms 6 gadiem
Izbanotais,es izturos pret Tevi ar sapratni. Neapsaukāšu,kaut gan šķiet, tieši to tu gribētu.
Lūk, tajā pētījumā atsevišķi ir vērtēta vietējo iedzīvotāju attieksme pret tūristiem un tad kopumā - cik labvēlīga tūrismam vispār ir konkrētā zeme. Ir tāda lieta, kā pakalpojumu kultūra. Nez būsi par to, ko dzirdējis?
Kad atgriezos no Izraēlas, man bija tāda vēlēšanās iet klāt katram,kas ar karti rokās stāv Rīgas centrā un brīnās uz,kuru pusi iet. Un pat dažas reizes tā darīju, bet tad nomierinājos. Jo Izraēla ir viena no tūristiem draudzīgākām zemēm,es tur jutos,kā gaidīta un lolota.
Vēl mani ļoti patīkami pārsteidza viesmīlība Pēterburgā. Tas tik bija kaut kas.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Labrītiņ. Nav man šodien noskaņojuma vairs,bet tomēr pielikšu punktu no savas puses.
Lūk, Anton.
Nevaru es te izvērsties uzrakstot visu,ko domāju. Un tomēr ...
Lūk, piesauciet katoļu priesterus gejus. Es dzīvoju pārliecībā,ka katoļu priesteri dod nevainības vai celibāta solījumu, bet jūs pat tā kā apmierināts un gandarīts man rakstiet - geji.
Par medicīnu. Ja jums ir nauda,lai samaksātu ārstiem, tad noteikti,ka esiet apmierināts ar medicīnu Latvijā,jo to mēs visi zinām -vairums mūsu speciālistu ir pasaules līmeņa mediķi. Tikai -es jau tiešā nozīmē domāju,ka ne visiem tiem ārstiem ir sirdsapziņa.
Literatūru esmu gan lasījusi. Bija grāmata, ja nemaldos saucās - Skrējējs, mūsu Jansonei ir Insomnia un vispār - ir lasīts un dzirdēts un no maniem 5 kolēģiem vīriešiem - par 3 saka - esot geji. Un tālāk ko ?
Lūk, Muhameds ir visnopietnākā lieta - es neuzticos un man ir bail no musulmaņiem.
Tālāk. Manā vērtējumā ir negodīgi pārmest mūsu sabiedrībai neiecietību. Ko geji un lezbietes ir darījuši dialoga veidošanai, attīstīšanai ar sabiedrību? Ja jūs apgalvojiet,ka geji ir gudri, tad viņiem būtu jāzin, kāda mēs esam sabiedrība, ar to jārēķinās - ar to īstenību, nevis ar vēlamo. Mani tracina praidi un veido negatīvu attieksmi.
Lūk, Naumanis raksta par jauno Ozona filmu. Un - cik skaists esot režisors un gejs esot. Man uzsita asini - kas par lietu - būt gejam, tā kāda pievienotā vērtība? , vai tieši otrādi - neskatoties uz šo trūkumu - lūk laba filma izdevusies. Un kas tā par nekonsekvenci? Kāpēc par ne tik valdzinošiem režisoriem nepiemin viņu orientāciju?
Vai teiksim politiķi -visur ir politiķi geji un lezbietes, pat paši augstākie posteņi - Vestervelle Vācijā,vai Somijas prezidenta kandidāts,vai Islandē, bet pie mums? Nu nav neviena drosmīgā,kas skaidri un gaiši pateiktu,jā esmu nu un?
Lūk, raksta autors pārdzīvo par homofobiju Krievijā. Jo tā drošāk, pārliecinošāk, nekā uzrakstīt par homofobiju Latvijā.
Skaidrs,ka jo inteliģentāka sabiedrība,jo tolerantāka,bet ar tādu attieksmi - ak, mēs labie un ak, tie atpalikušie ... vai tā kā te pārgudrīši raksta debīlā, idiote, muļķe,pamuļķe, trolle ...
Bet - katrs pats, lai spriež un katrs pats ar to lai tiek galā, ko es gribēju , to es no sevis norakstīju nost.


Spīdola
pirms 6 gadiem
Kaut kad pag.gadā biju Mazajā Ģildē uz koncertu un tur 2 sievietes krieviski kaut ko jautā "kontroles" meitenēm. Bet tās abas atbild latviski. Krieviski runājošās saka, ka viņas nesaprotot,esot iebraucējas. Latvietes pasaka-pēdējais laiks iemācīties un Latvijā esot jārunā latviski. Es to klausījos un iejaucos, krieviski paskaidroju,ko tur vajadzēja un meitenēm pateicu,ka manuprāt, šis nebija pareizais veids kā demonstrēt savu patriotismu.

Spīdola
pirms 6 gadiem
"Latvijas iedzīvotāji ir vieni no nedraudzīgākajiem pret ārvalstu tūristiem. Vērtējot pēc iedzīvotāju attieksmes pret ārvalstu tūristiem, Latvija starp reitingā apskatītajām 140 valstīm ierindojas 136.vietā, līdzās tādām valstīm kā Irāna, Krievija un Venecuēla."

Lūk, homoseksuāli cilvēki žēlojās par sabiedrības neiecietību, nesapratni,bet ... nav jābūt pat īpaši citādam, lai izjustu neiecietību.

Lasīju par Annu Hateveju, pat parodijas par viņu noskatījos un tomēr lietas būtību nesapratu. Cilvēki izklaidējās - vai tas ir stulbings, vai muldings, ka tik jautri. Bet ja Anna Hateveja kādu tā izmēdītu - gan jau tad uzreiz būtu tiesu procesi un vēl nezin kas. Pat zinātnieki esot pētījuši šo fenomenu un secinājuši,ka AH atgādinot krīzes nomocītu cilvēku un tāpēc viņu neieredzot. Nezinu gan...
Lūk:))

Spīdola
pirms 6 gadiem
Labrīt Anton.
1.Ja es rakstu,ka sabiedrībai solidāri jādalās gan ar tiesībām, gan pienākumiem, tas nenozīmē,ka es prasu un sagaidu,ka visi dzemdēs un pat arī geji. Manā nodaļā ir 6 darbinieki un es vienīgā esmu dzemdējusi. Manas kolēģes ik rītu jūsmo par kaķīšiem un sunīšiem un apspriež visādus mājdzīvnieku labturēšanas jaunumus, bet man tā ir tukša skaņa. Mani tas neinteresē. Bet es pieņemu,ka esam dažādas.
Vēl dīvaināks man šķiet jautājums par vērtīgu cilvēku. Skaidra lieta,ka mūsu sabiedrībā vērtīgākie ir politiķi - var teikt - zelta cilvēki. Ko viens zatlers vien ir vērts ...
Ja konkrētāk - pazīstu salīdzinoši daudzus brīnišķīgus cilvēkus,kuriem viens vai abi vecāki ir alkoholiķi un nesenais gadījums ar manu kolēģes mammu, kuru aizveda uz Stradiņiem ar aizdomām par insultu, bet aparatūra,lai viņu pārbaudītu, sāka darboties tikai tad,kad kolēģe attapās,ka jāmaksā.
Jā,vienlaicīgi, anesteziologs un neprecēts - uzreiz iedomājamies Pēteri Kļavu un tos dzērājpapiņus, kuri par bērna piedzimšanu priecājās tikai tāpēc,ka varēs saņemt naudu no valsts. Un tomēr - es būšu pēdējā,kas nosodīs tādus alkoholiķus,un pirmā,kas grēku paaudžu paaudzēs pieminēs tādiem politiķiem - pašlabuma meklētājiem,kādi pie mums ir 99%.
2. Lūk, te man nekas neliekās,jo nekur nekādu statistiku par homoseksuālismu Latvijā neesmu lasījusi. Bet tas,ko es gribēju pateikt,ka manuprāt.... Jā, lūk, lasu, ka Nīderlandē pats populārākais vārds ir Muhameds un ka tur jau sen mošeju skaits pārsniedz baznīcu skaitu un ka mani tas uztrauc un baida, ka mums ir jādzīvo gudrāk.
3.Lūk,es nepazīstu vispār nevienu geju, kurš rūpētos par bērniem - saviem, vai svešiem un varu spriest par savu, nevis Jūsu pieredzi.
Publiskajā telpā ir izskanējusi informācija tikai par vienu lezbiešu pāri,kur piedzima bērniņš un kā tika rakstīts - spermas donors bija homoseksuāls vīrietis.
Lūk, vislatvieši pilnām mutēm cīnās pret abortiem un par bērnu namu likvidāciju,vienlaicīgi noklusējot par postu kādā dzīvo liela daļa Latvijas bērnu. Lūk, te ir īstā reize diskutēt par homoseksuālu pāru tiesību juridisku noregulējumu.
Noteikti ir cilvēki,kurus uzrunās un kuriem patīk praidi. Manai 70 gadīgai tantei tas allaž ir ļoti aizņemts laiks,jo viņai esot draugs gejs un viņa viņus tā saprotot un atbalstot, bet mana reakcija ir pretēja. Vispirms darbi un tad izklaide.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Jā,tā ir, var redzēt,ka ir tādi vecāki,kas ar tādu mazu ķeizaru skatienu vien terorizē savus bērnus.
Nesen noskatījos Dzīvības koks... Jā, bet - tik un tā,var vismaz pati būt laba māte, vai labs tēvs. Nu labi, tas vispār nav par tēmu.
Bet - jautājums ir tas,ka labāk lai krievi tiek ar savām problēmām paši galā. Latvijas sabiedrībai ir savas problēmas un pietiek rīdīt sabiedrības daļas vienu pret otru,beidzot ir jāizrunājās un jāpieņem lēmumi.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Ko nozīmē - ko prātīgu?
Un ko nozīmē audzināt? Es vairāk esmu par izaugšanu.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Vairoties, vispār neskan labi.
Lūk,kaut kur ar pārsteigumu lasīju tādu diskusiju - par to cik pareizi ir radīt bērnus neveseliem cilvēkiem un kur būtu tā robeža, tie kritēriji - drīkst,nedrīkst radīt. Es nekad tādā aspektā nebiju domājusi,un tā īsti arī nespēju. Tās dzemdēšanas atļaujas pēc kaut kā tāda izklausās.
Latvijā tieši ir laba vide,lai dzīvotu pilnvērtīgu dzīvi. Man šķiet,ka Latvijas problēma ir vājā valsts vara, sabiedrības visas tās problēmas ar bagātiem un nabagiem, novecošanu utt.


Spīdola
pirms 6 gadiem
Es atkal domāju,ka tieši tāpēc,ka latvieši esam mazāk par 2 miljoniem un pasaulē ir vairāk par 7 miljardiem ir tādas tieslietu lietas jāsakārto.
Dutīte, ir taču balsošanas mehānisms - vari ielikt cik vien mīnusiņus gribi. Tā kā tik uz priekšu.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Es esmu sapratusi to, ka Latvijā ir bijuši jau vismaz trīs praidi,bet tikai 2012.gada janvārī saeimā ir iesniegti likumprojekti,vai likumgrozījumi homoseksuālu cilvēku tiesību nostiprināšanai. Par to likteni nekādu informāciju tālāk neesmu lasījusi.
Man šķiet, ka pareizi būtu bijis, ja tā proporcija būtu bijusi otrāda - ka vismaz trīs reizes ir jau sniegti likumprojekti un rīkotas nopietnas diskusijas ar nopietniem ekspertiem , tai skaitā no tautsaimniecības lauciņa.
Sabiedrība ir jāizglīto, bet piedodiet, es kāds primāts,ka mani grib pārliecināt ar karnevāliskām ākstībām? Un tas,ka iesaistās ASV vēstnieks un man sludina brīvību un cilvēktiesības - piedodiet, tad jau izsauciet no elles belcebullu , lai tas par paradīzi pastāsta.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Paga pats. Kā Tu to iedomājies - es tagad visur teciņus pa priekšu un visu sakārtošu, lai tikai viņi - geji adoptē un audzina? Nekā nebij. Pašiem jāiesniedz likumprojekti, pašiem jāseko līdzi,lai saeima apstiprina, pašiem jācīnās,ja saeima neapstiprina.
Kā tad bija ar sievietēm? Esi lasījis cik sievietes nomocīja un nostrādināja un ko tik visu nē,kamēr viņas izcīnija savas tiesības? Sievietes var cīnīties, geji nevarēs? Es varu atbalstīt - morāli utt., bet ir lietas, kas ir jāiet un jāizdara katram pašam.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Kaija, liela vai maza daļa - par to grūti spriest. Tomēr spriest var par to,ko geji ir vai nav darījuši savu tiesību sakārtošanā un te vainot sabiedrību ir nevietā un nekādi apburtie loki vai noslēpumainie gredzeni arī nav. Ir jāiet un jādara.
Kāpēc Freimanis raksta par asīriešiem un ebrejiem,krieviem, kāpēc ne par Latvijas gejiem?
Un es esmu baltāka un nevainīgāka par jebkuru kaiju uz šīs Zemes, tāpēc ir negodīgi Tavi mājieni par mani.

Spīdola
pirms 6 gadiem
O, jā, tas jau ir tas seksīgais un jautrais - praidoties. Es uzskatu, ka ir jābūt ļoti nopietnai diskusijai, ar nopietniem argumentiem, bet izskatās,ka tādu, kas grib nopietni ir gaužām maz. Vairāk jau šovu un ekšenus alkst cilvēki. Un tad tā bauda par tiem mūžīgiem cietējiem ...
Es,saprotu, ka banalizēju un tomēr - tieši tik banāli es redzu un saprotu šīs lietas.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Lūk,lai citi izdara,vai ne? Tā ir otra lieta,kas man nepatīk vispār pie cilvēkiem - lai tik citi iet un izdara. Tā arī ir liela aplamība un netaisnība. Sēž un gaida debessmannu. Nav pelnījuši - es teiktu.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Esi nu rāms, Valdiņ. Lūk,žurnālā IR bija anekdote - gejiem bērnu nav,bet viņu kļūst arvien vairāk.
Nav un nav bijuši un nekad nebūs citi pamatiemesli,kāpēc sabiedrība ir neiecietīga pret homoseksuāliem cilvēkiem. Tikai un vienīgi - kopējās atbildības neuzņemšanās.
Tas,ka Tu piesauc Pujātu un neauglīga vecuma cilvēkus ir tikai tavs argumentu trūkums.
Lūk.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Tieši par to. Ka ja jau reiz visiem vienādas tiesības, tad arī visiem vienādi pienākumi. Un beidziet vienreiz visur ebrejus vainot.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Tiem, kas nesaprot uzreiz,paskaidroju vēlreiz.
Tad,kad visi bērniņi dzims mēģenēs un viņus audzinās inkubatoros,lūk, tad sabiedrībai būs vienalga kā katrs indivīds apmierina savu seksualitāti.
Lūk, Krievija, skatiet,ko saka statistika - viņi tur izmirst -ļoti strauji,gluži tāpat kā Latvijā latvieši. Kāpēc? Tāpēc, ka negrib uzņemties bērnu dzemdēšanu un audzināšanu.
Zhora,varu tevi informēt,ka pat Latvijā ir vēl tik daudz heteroseksuālu vīriešu,ka sievietēm ir pat,ko izvēlēties. Cita lieta,ka mums ir tūkstošiem bērnu, kuriem nav vecāku. Jo tie ir pienākumi, bet kurš tad grib pienākumus? Vai tagad, saprati ? Vai turpināsi uz mani kliegt?
No one- jā, es gribu visur ļoti ceļot, jo man tas ļoti patīk. Un es audzinu bērnus, mīlu un loloju viņus. Un tas būtu jādara visiem. Nevis daži tik sludina sevi kā citādus,lai tikai nebūtu jāuzņemās atbildība. Nost ar mūžīgo netaisnību!

Spīdola
pirms 6 gadiem
Manuprāt, nav pieminēts viens ļoti būtisks aspekts - geji nerada bērnus. Manā sapratnē tas ir negodīgi un netaisnīgi. Un tieši tas ir pamatā,kāpēc sabiedrība nosoda gejus. Tagad, kad arī sievietes drīkst pateikt - negribu dzemdēt, bet veltīt sevi zinātnei, mākslai,vai vienkārši - karjerai - tas ir jo īpaši satraucoši. Tāpēc raksts ir līdz galam nepārdomāts, "braukts plašumā, bet ne dziļumā".

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Jā, vālētos lūdzu, nedaudz par "Arī Japānā viendzimuma attiecības vēsturiski ir pastāvējušas kā normāla, sabiedrībā pieņemta prakse un svarīga budistu mūku un samuraju dzīvesveida daļa" - Par samurajiem nav jautājumu, bet vai autors lūdzu, nevarētu parādīt avotus, no kuriem smelts apgalvojums par homoseksuālismu kā svarīgu Japānas budistu mūku dzīves daļu? Un, lūdzu nejaukt budisma mūkus ar sinto mūkiem. Jo budismā mūku disciplīnas kodeksa vinajas solījumi ir skaidri - mūkam aizliegtas jebkādas seksuālās attiecības, neatkarīgi, homoseksuālas vai heteroseksuālas. Ja tos neievēro, tad mūks vairs nav mūks, bet viltvārdis.
Vispār, budisma attieksme homoseksuālisma jautājumā nav tā īsti konkretizēta, attiecībā uz "lajiem" piemēroti pieci solījumi - nenogalināt, nezagt, ievērot mērenību seksā, nesāpināt citus ar runu, nemelot, atturēties no alkohola un narkotikām. Trešais solījums tiek arī tulkots kā "izvairīties no izvirtības", vai pat "izvairīties no laulības pārkāpšanas", te gan jāatceras, ka budismā laulība kā tāda nav sakralizēta, bet gan drīzāk, kā mērenas, vai precīzāk, pieņemamas vai, seksuālās dzīves pamats. Tātad, atklāts paliek jautājums, vai "izvirtusi pārmērība" nozīmē arī homoseksuālismu, šeit iespējamas interpretācijas, lūk Elo Rinpoče savā Lamrima izklāstā homoseksualitāti skaidri pieskaitījis seksuālajām izvirtībām, savukārt Dalailama tā neuzskata. Lai gan, jaunībā, tikko ieradies Indijā, arī viņš tradicionāli pieskaitīja homoseksualitāti pie nepieņemamas prakses. Iespējamas interpretācijas.

Kaija Lielā
pirms 6 gadiem
Nu kad geji iet un dara, tas arī daudziem nepatīk, reakciju varam novērot visā krāšņumā- praida laikā:)

Neesmu nekāda geju tiesību cīnītāja, taču tā liekulība par šo tēmu runājot, manai iedzimtajai taisnīguma sajūtai liek sašust.

Kaija Lielā
pirms 6 gadiem
Nekādi nevaru piekrist, ka geji neuzņemas daļu no kopīgās atbildības, liela daļa geju pāru ar lielāko prieku adoptētu vecāku pamestos bērnus, taču viņiem reti kurā valstī tas ir atļauts, jo te sākas apburtais aplis- liela daļa sabiedrības domā līdzīgi kā Spīdola- viņi ir slikti, tāpēc viņiem nedrīkst ļaut uzņemties šo atbildību, un likumdevēji attiecīgi reaģē uz sabiedrības noskaņojumu neatbalstot adopciju gejiem. Lai labāk aug bērnunamos. Tad par kādu atbildības neuzņemšanos te var būt runa. Gejiem sievietēm vieglāk, viņas pašas var dzemdēt, ko arī dara, starp citu, bet vīriešiem ir kā ir. Tajā pašā Krievijā, kura strauji izmirst, ir ne tikai katastrofāls daudzums adoptējamu bērnu, bet arī šokējošs skaits bērnu klaidoņu- bezpajumtnieku, bet atdot audzināt gejiem, to nu nē, nemūžam, runčuk! Un uz ASV arī ne par ko!

dute
pirms 6 gadiem
omg, satori, vai mēs nevaram kaut kādu balsojumu uztaisīt par debīlās kaijas nobanošanu? tā jau sāpīgi lasīt rakstu, ienāc komentāros - murgs turpinās

dute
pirms 6 gadiem
protams, ka sajaucu, ar kailo spīdolu :)

andra neiburga
pirms 6 gadiem
Spīdola, arī heteroseksuāli pāri bieži izvēlas neradīt bērnus. Jūsu arguments ir muļķīgs.

andra neiburga
pirms 6 gadiem
dute, tu nesajauci kaiju ar spīdolu?

no-one
pirms 6 gadiem
Spīdola, man ļoti žēl, ka Jums nācās radīt bērnus un ka Jums tā šķiet tāda problēma un apgrūtinājums.

Homnoseksuāliem cilvēkiem jau dažviet ir iespējas adoptēt bērnus un, galvoju jums, šie bērni izaug par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem. Iespējams, daudz pilnvērtīgākiem kā, ja viņus audzina viens vecāks, piemēram, sieviete, kura par to vien sapņo kā aizbraukt kārtējā ceļojumā vai atvaļinājumā vai tamlīdzīgi un nepievērš viņiem uzmanību.

Līdz ar to piekrītu Andrai - Jūsu arguments tiešām ir muļķīgs.

Seksīgu vakariņu vēlot,

...
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!