Aktualitātes
12.07.2012

Par Džeinai Ostinai piederošajām lietām kolekcionāri gatavi maksāt milzīgas summas

Komentē
0

"Sotheby's" izsolē Londonā pirms dažām dienām par 152 450 dolāriem pārdots pazīstamās angļu rakstnieces Džeinas Ostinas (Jane Austen) zelta gredzens ar lielu tirkīza akmeni, ziņo laikraksts "The Telegraph".

Kopā ar gredzenu pārdota arī 1863. gadā ar roku rakstīta Ostinas vēstule, kas adresēta viņas māsai Eleonorai Ostinai. Vēstulē rakstniece novēl šo gredzenu savai māsasmeitaii Karolīnai.

"Mana mīļā Karolīna," raksta autore. "Vēstulei pievienotais gredzens reiz piederēja tavai tantei Džeinai. Man to iedeva tava tante Kasandra tad, kad uzzināja, ka esmu saderinājusies ar tavu tēvoci. Novēlu to tev. Lai Dievs tevi svētī!"

Kā uzsver "Sotheby's" pārstāvji, cena, ko kolekcionāri bija gatavi maksāt par Ostinas gredzenu, liecina par joprojām neatslābstošo interesi par rakstnieces daiļradi. Izsole bijusi saspringta, un galu galā gredzenu ieguvis kāds anonīms privātais kolekcionārs, kas solīšanā piedalījies pa telefonu.

Par gredzena eksistenci plašākai sabiedrībai kļuva zināms, kad rakstnieces mantinieki rotaslietu izlēma pārdot. Gredzens nav vienīgais Ostinai piederošais priekšmets, kas pēdējā laikā pārdots izsolē. Jau ziņots, ka pērn "Sotheby's" izsolē tika pārdots līdz šim nepublicēta Džeinas Ostinas romāna manuskripts par gandrīz miljonu ASV dolāru. Cena vairākkārt pārsniegusi iepriekš prognozēto. Nepabeigtais romāns "The Watsons" sākotnēji novērtēts kā 200 līdz 300 tūkstošu mārciņu vērts. Domājams, ka romānu Ostina rakstījusi ap 1804. gadu. Tas stāsta par kādu jaunu sievieti, kura pēc dzīves pie savas bagātās tantes atgriežas tēva mājās.

Džeina Ostina ir viena no populārākajām 19. gadsimta britu rakstniecēm. Viņas populārāko romānu vidū ir tādi darbi kā "Lepnums un aizspriedumi", "Prāts un jūtīgums" un citi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!