Edge
pirms 5 gadiem
"....nevaru noliegt, ka pasaules politiskais klimats šobrīd ir ļoti līdzīgs tam, kāds tas bija pirms Otrā pasaules kara."
1938.g., kad svinēja LR 20. gadadienu, tad 2.Pasaules karš jau bija sācies (pilnā sparā karoja Ķīnā, Spānijā), tikai aktīva karadarbība Latvijas teritoriju sasniedza 1941.g. Tā arī pašlaik - 100. jubilejas gadā - vēl daudzi nespēj apjēgt esošo realitāti, nevēlas atzīt notiekošo: "Romas pāvests Francisks: Trešais pasaules karš jau ir sācies." 13.09.2014.

nahimovs
pirms 5 gadiem
Autorei nebūs taisnība par to, ka laiks tagad līdzīgs kā pirms 2.pasaules kara. Tagad vairs lielvalstis nevēlas savā starpā tieši karot. Un nedara to par katru cenu.

dzimmijs13
pirms 5 gadiem
Nu bet šādām problēmām jau nav risinājuma, jo tās sakņojas cilvēka dabā (un ne tikai cilvēka, visas dzīvās būtnes, principā visa evolūcija balstās uz egoismu). Mēs visi esam egoisti, nespējīgi ieklausīties apkārtējos, un ja arī uzskatām ka ieklausāmies, tad uztveram vien caur savu uzskatu, kur centrālajā lomā esmu pats, prizmu. Tas ir neizbēgami. Tā lūk mēs sevi, savu nāciju, latviešu, uztveram kā ko nozīmīgu, sargājamu un lolojamu, savukārt krievu (ne visu protams, runa par "ždanokveidīgajiem kolorado") uztverē pusotrs miljons cilvēku ir tikai viena Pēterburgas priekšpilsēta, vairāk kā nenozīmīgs lielums, viņi visi var mierīgi runāt un domāt krieviski. Un kāpēc milzīgās krievu tautas pārstāvjiem jāintegrējas kaut kā tik niecīgā? Un bezcerīgi iestāstīt ka arī mazām nācijām ir vērtība, Krievijā izšķīdušas un turpina izzust neskaitāmas.
Un par melošanu raksta sākumā, kuri politiķi šodien nemelo? Melo "liberāļi", apgalvodami ka migrantu ieplūšana neizraisīs nekādas kolīzijas, ka visi "laimīgi integrēsies rietumu demokrātiskajās vērtībās (aizmirstot ka šāda vērtību nešana izgāzusies migrantu mītnes zemēs, tad neizprotami kāpēc neizgāzīsies ierodoties šeit)", un tāpat melo "trampisti", apgalvodami ka mūsu sabiedrības attīstības izraisītajām problēmām būtu vienkāršs, ātrs atrisinājums (nemaz nerunājot par melošanu klimata ietekmes sakarā). Un galvenais, visi mēs melojam paši sev - dzīvojam saldā pašapmānā, sava paša izveidotā "psiholoģiskā burbulī".
Varam vien nokonstatēt - ir problēma. Un viss.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!