Aktualitātes
01.02.2018

Otro reizi piešķirs neatkarīgo pilsētvides balvu "Rīgas Metrs"

Komentē
0

Jau otro gadu radošo pilsētvides stāstu un tūrisma risinājumu kompānija "Mantra", turpinot radošo pilsētvides, urbānās pētniecības un tūrisma procesu neatkarīgās balvas tradīciju, 27. februārī mākslas centrā "Zuzeum" piešķirs pilsētas etalonu – "Rīgas Metru 2018".

"Etalons tiks piešķirts tiem, kas iedvesmo, kas pilsētā atklāj, rada, rāda vai pierāda stāstus ar nozīmi, motivējot un kopjot produktīvu augsni jauniem projektiem," stāsta balvas organizētāji.

"Stiprinot arī pašu laureātu cīņassparu, etalonam tiek nominēti tie aizgājušā gada procesi, kuru mērķis bijis izteikti spilgti un atbildīgi savienot pilsētu ar pilsētnieku un atstāt nozīmīgu nospiedumu ar vienu mugurkaulu – mūsdienu Rīga, tās apskate, izpēte, attīstība, atdzīvināšana, kritika, svaigas izpausmes pagātnei, šodienai, rītdienai. Procesi, kuru mērķis pērn bija nevis notikt, jo var un jo grib, bet gan notikt, jo vajag, jo citādi nevar. Etalonam netiek nominēti identiski procesi, kas iesākušies jau iepriekšējos gados, tomēr tekošajā gadā nav pacēluši savu latiņu vēl augstāk, lai ierakstītos starp jaunpienācējiem," teikts balvas pamatojumā.

Īpaši izveidota, starpdisciplināra žūrijas komanda līdz katra janvāra beigām atlasa iepriekšējā gada kopējos sasniegumus un vienojas par 7 galvenajiem laureātiem, kā arī vairākām specbalvām ("Ofšors", "Mūža ieguldījums", "Antibalva"). Gada gaitā arī paši projektu īstenotāji drīkst pieteikt savu padarīto izvērtēšanai. Vienošanās notiek, katram žūrijas loceklim izvirzot septiņus personīgos favorītus, kā rezultātā izkristalizējas fināla septiņnieks.

Šobrīd žūrijas sastāvā ir:

  • arhitekts, Rīgas pilsētas arhitekta biroja projektu vadītājs Aleksandrs Feļtins
  • tūrisma industrijas pārstāvis Mārcis Kalniņš
  • mākslas zinātniece un kuratore Līga Lindenbauma
  • pilsētvides aktīvists, Free Riga līdzdibinātājs Mārcis Rubenis
  • Jaunā Rīgas teātra institūta direktore Gundega Laiviņa
  • pilsētvides stāstu risinājumu kompānijas "Mantra" radītājs un vadītājs Mārtiņš Eņģelis

Par visiem "Rīgas Metra" galvenajiem nominantiem notiek arī publisks balsojums interneta vidē. Balsojums sākās 29. janvārī un ilgs divas nedēļas līdz 12. februāra 00:00.

Apbalvošanas pasākums 27. februārī sāksies 19:00. Uz to aicināti ierasties visi interesenti, tikmēr ceremoniju vērot varēs arī dzīvajā straumē "Rīgas Metrs" feisbuka lapā. Ceremonijas laikā strādās bufete ar dzērieniem no Valmiermuižas un ēdieniem no kafejnīcas "Terapija".

Ar pērnā gada balvas ieguvējiem var iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!