Kadrs no filmas
 
Aktualitātes
28.03.2018

No aprīļa filma "Kriminālās ekselences fonds" būs skatāma visā Latvijā

Komentē
0

Kopš jaunās latviešu kriminālkomēdijas "Kriminālās ekselences fonds" iznākšanas uz pašmāju kino ekrāniem šī gada 2. februārī to kinoteātros vien ir paspējuši noskatīties vairāk nekā 50 000 skatītāju, ierindojot to starp visu laiku skatītākajām pašmāju filmām. Tam par godu filmas autori kopā ar apvienību "Kinopunkts" jau no 1. aprīļa piedāvās filmu vairāk nekā 70 kultūras centros, kultūras namos un kino izrādīšanas vietās visā Latvijā, lai padarītu to pieejamu visiem interesentiem. 

Oskara Rupenheita kriminālkomēdija "Kriminālās ekselences fonds" pirmizrādi piedzīvoja šī gada 2. februārī. Filma tapusi gan no tās veidotāju privātajiem līdzekļiem, gan pateicoties skatītāju atbalstam – pirms filmēšanas posma uzsākšanas filmas kolektīvā ieguldījuma kampaņa vietnē "Projektu Banka" savākti vairāk nekā 10 000 eiro.

"Filmas galvenais varonis Imants Veide raksta scenāriju seriālam par krāpniekiem un kopā ar čomu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Taču Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Pie apvāršņa parādās veci žuļiki Duļķis un Aļģe, bet lielākais šķērslis ceļā uz kriminālās autoritātes statusu ir Imanta Kaimiņiene, kurai, kā izrādās, ir lielāki pauti nekā visiem pārējiem kopā," vēsta filmas anotācija.

"Satori" kinokritiķis Aivars Madris par filmu raksta: ""Kriminālās ekselences fonds" ar tās veidotāju nepretenciozo un pat uzspēlēti pofigistisko (taču filmas noskaņai perfekti pieskaņoto) noskaņojumu beigās nav izvērties vis par kaut kādu tur lēti un pavirši safilmētu štruntu, bet savā kinematogrāfiskajā elegancē mierīgi izgriež pogas daudziem pašmāju "nopietnā kino" meistariem un ir spējīgs mēroties spēkiem arī starptautiskā mērogā. Nevarēšu atrast precīzākus vārdus filmas raksturošanai par frāzi, ko lieto Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska kolorītais bandītelis Duļķe, lai galvenajam varonim Imantam aprakstītu kārtējās afēras shēmu: "Tur ir viss – tur ir prāts, tur ir pauti, un tur ir skaistuma izjūta!"

Pilnu izrādīšanas vietu sarakstu meklējiet šeit.

Filmas autori ir publiskojuši arī jaunu filmas treileri ar skatītāju atsauksmēm:

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!