Filmas "Bille" aizkadri. Foto: Jānis Deinats
 
Aktualitātes
30.06.2018

NKC izsludina bērnu, jauniešu un ģimenes filmu ražošanas konkursu

Komentē
0

Nacionālais kino centrs (NKC) izsludina 2018. gada konkursu ar mērķi radīt bērnu, jauniešu un ģimeņu auditorijai piemērotu saturu, atbalstot 3-4 pilnmetrāžas spēlfilmu vai pilnmetrāžas animācijas filmu ražošanu. 2018. gadā filmu ražošanai šajā programmā pieejami 1 240 417 EUR, projektu iesniegšanas termiņš – līdz 10. septembrim.

Nacionālā Kino centra programma "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" pierāda, ka sabiedrība īpaši gaida un novērtē filmas, kas domātas visai ģimenei, un Nacionālais kino centrs, veidojot filmu nozares politiku, šai tematikai pievērš īpašu uzmanību, informē NKC vadītāja Kristīne Matīsa. Jau 2017. gadā tika organizēts filmu projektu attīstīšanas konkurss īpaši bērnu, jauniešu un ģimeņu auditorijai domāta satura veicināšanai; šajā konkursā tika atbalstīti piecu spēlfilmu pieteikumi par kopējo summu EUR 59 000. Atbalsts šajā konkursā ļāva radošajai grupai sagatavot projektu ražošanai – izstrādāt filmas scenāriju, vizuālo tēlu, finanšu stratēģiju un citus nepieciešamus faktorus; Nacionālais Kino centrs projektu autoriem piedāvāja arī scenāriju attīstīšanas semināru un individuālas konsultācijas ar nozares profesionāļiem.

2017. gada projektu attīstīšanas konkursā atbalstu saņēma topošās filmas, ko sākuši veidot režisori Matīss Kaža, Dace Pūce, Didzis Eglītis, Laila Pakalniņa un Jāks Kilmi, pieņemot nosacījumu, ka attīstītie filmu projekti 2018. gadā tiks iesniegti Nacionālā Kino centra izsludinātā bērnu, jauniešu un ģimenes filmu ražošanas konkursā. Šis konkurss ir izsludināts (publikācija vietnē "Latvijas Vēstnesis" – 29. jūnijā), un tajā var tikt iesniegti arī citi projekti, neatkarīgi no tā, vai tie ir vai nav iepriekš saņēmuši NKC projektu attīstīšanas finansējumu.

Nacionālā Kino centra izsludinātā bērnu, jauniešu un ģimenes filmu ražošanas konkursa finansējums 2018. gadā ir 1 240 417 EUR, 2019. gadā filmu pabeigšanai būs pieejams papildu finansējums 793 962 EUR apmērā. Tādējādi kopējais NKC plānotais finansējums konkursa mērķa sasniegšanai 2018.-2019. gadā ir 2 034 379 EUR, ar šādu atbalstu plānots uzņemt trīs vai četras pilnmetrāžas spēlfilmas vai animācijas filmas attiecīgajai auditorijai, tādējādi veicinot Latvijas filmu māksliniecisko un žanrisko daudzveidību.

Detalizētāka informācija par finansējuma nosacījumiem un projektu sagatavošanu atrodama konkursa nolikumā. Ar konkursa nolikumu var iepazīties NKC interneta vietnē, kā arī NKC birojā, Rīgā, Peitavas ielā 10, tālrunis 67358878. Konkursa projekti iesniedzami personīgi vai pa pastu NKC, Rīgā, Peitavas ielā 10 līdz šā gada 10. septembrim plkst. 12:00, konkursa rezultāti noskaidrosies mēneša laikā, pēc projektu publiskajām prezentācijām.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!