Niluta Mērija Popinsa 1
pirms 6 gadiem
Varbūt, tikai varbūt, tā ir pasaka pieaugušajiem, bet bērniem, MANUPRĀT, noteikti ne.Teikšu, kā domāju,- autors savācis piecus, atšķirīgas "slavas" apvītus cilvēkus un paspēlējies par tēmu "kā būtu, ja būtu". Tomēr man šis vēstījums šķiet tikai pašmērķīgs savārstījums. Varbūt tādēļ arī tiek dalīts bez maksas? Bērnam ir jāmāca labais, tikai tā var cerēt, ka no viņa izaugs labs cilvēks. Man šis vēstījums nelikās ne labs, ne kaut ko pozitīvu raisošs, ja godīgi,- pat ne interesants.
Krievu pedagoģijas guru Makarenko ir teicis: "Bērnu drīkst audzināt tas, kurš viņu mīl, un parasti tas, kurš viņu mīl, arī prot audzināt." Šis, manuprāt, nav tas gadījums. Žēl. Kāpēc žēl? Tādēļ, ka šobrīd ļoti pietrūkst to, kuri patiesi drīkst bērnus audzināt, tāpēc, ka to mīl un prot. Šis gadījums, manuprāt, ir tikai koķetēšana ar pieaugušo publiku, demonstrējot savu erudīciju, bet apzogot bērna dvēseli. Tādēļ,- nē, manuprāt šī nav grāmata bērniem. Arī ne tiem pieaugušajiem, kuri vēl cenšas sevī saglabāt bērna dvēseli.

MarVika
pirms 6 gadiem
Nedomāju, ka šis nu varētu būt tas, ko "bērni ar milzīgu interesi meklētu rokā un paklusām lasītu zem segas" . ...
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!