Notikums
13.09.2018

Neparastā performancē aicinās pārnakšņot pamestas rūpnīcas bēniņos

Komentē
3

Naktī no 29. uz 30. septembri bijušās tekstilrūpnīcas "Boļševička" (Ganību dambis 30) bēniņstāvs pārtaps somatiski poētiskā miega laboratorijā. Tajā mākslinieku grupa ar pusmiega mistērijas "Miega maņa" palīdzību pētīs mākslas tapšanu un uztveršanu pusapzinātā stāvoklī. Projekta autori ir mākslinieki Atis Jākobsons un Agnese Krivade, tajā piedalās mūziķi Evija Vēbere, Kaspars Vizulis un Rūdolfs Macats, kā arī dzejnieks un dziesminieks Pēteris Draguns. 

Somatiski poētiskais eksperiments uz vienu nakti "Miega maņa" turpina darbu pie maņu izpētes, kas uzsākta Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles izstādē "Sensorijs"; tā ir aplūkojama, dzirdama, saožama, taustāma un nogaršojama Mākslas stacijā "Dubulti".

Organizatori raksta: "Miegs ir septītā maņa. Tā ir vieta, kur deformējas laiks, izzūd robeža starp uztverto un izdomāto. Kur maņas saplūst un pārveidojas, saplūst pieredze, sapnis un atmiņa. Šajā performancē projekta autori cer kopīgi iemigt, vienlaikus sarunājoties cits ar citu un ar apmeklētājiem. Vakara gaitā klātesošie tiks aicināti pieredzēt pusmiega improvizācijas – intuitīvi plūstošas skaņas, teksta, gaismas un smaržas viļņus, kas visu nakti skalosies "Boļševičkas" bēniņstāvā.

Organizatori aicina pieteikties cilvēkus, kas ir gatavi pavadīt nakti uz miega sliekšņa, kļūt par simtgalvainu zvēru, kas visu nakti ganās neredzamā pļavā. Perfomances autorus interesē šī eksperimenta kolektīvā puse, uz vienu nakti kļūstot par iemiegošu cilvēku komūnu. Miega maigums ir gandrīz visspēcīgs, pret to nav ieroču. Miegā satiekas tie, kas citādi nekad nesatiktos, un autorus urda jautājums: "Vai mēs tur varam būt visi kopā?""

Bēniņos tiks klātas gultas 100 gulētājiem. Pieteikšanās un sīkāka informācija, rakstot uz [email protected]

Dalība perfomancē ir bez maksas, un tā notiek Rīgas biennāles Publiskās programmas ietvaros, kurā ietilpst mākslinieku lekcijas, koncerti, lasīšanas darbnīcas, debates, radošās darbnīcas ģimenēm ar bērniem, filmu programma un citi pasākumi, kas norisināsies līdz šī gada novembrim. Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (Riga International Biennial of Contemporary Art - RIBOCA) šogad norisinās pirmo reizi. Izstāde izvietota 8 norises vietās Rīgā un Jūrmalā, tajā piedalās 104 mākslinieki no dažādām pasaules valstīm, un tās ietvaros iespējams iepazīt 141 mākslas darbu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!