Godo
pirms 6 gadiem
Man ir saprotama ļoti daudzu vēlme glorificēt Dombrovski, jo viņš izskatās godīgs. Pieļauju, ka attīstītās valstīs, kur valsts iet pa gludu un taisnu sliežu ceļi, godīgums ir tas, kas visvairāk vajadzīgs valsts vadītājam. Latvija, kura ir tālu atpakaļ un starptautiskā konkurences cīņā ir pagalam neaizsargāta un vāja, tāds "godīgais" Dombrovskis ir sliktākais kas var būt. Valsts priekgalā ir jābūt gudram un talantīgam vadītājam, bet Dombrovskis nav vadītājs. Viņš ir tāds, kurš atļauj, ka pa galdu peles danco un no mājas iznes visas mēbeles, bet viņš tik klusi dungo kaut ko bārdā.

Godo
pirms 6 gadiem
Autors ļoti pamatoti vērtē V.Dombrovski no savām pozīcijām un tāpēc atkārto leģendu par veiksmīgi pārvarēto krīzi. Aitoram pašam šī krīze droši vien nekādus lielos zaudējumus nenesa un viņš to salīdzinoši sekmīgi pārdzīvoja. Turklāt par to, ka V.Dombrovskis ir izvilcis valsti ko krīzes pārsvarā runā cilvēki, kuri nav ekonomisti pēc izglītības (un nestrādā bankās). No ekonomiskā viedokļa Dombrovska krīzes pārvarēšana netiek uzskatīta par veiksmīgu. Analoģijās runājot, var jau izraut zobu bez narkozes ar plakanstangām un pēc tam, kad brūce sadzijusi stāstīt, ka ir daudz labāk nekā tad, kad sasturojošais zobs sāpēja, bet to pašu var izdarīt arī daudz saudzīgāk un tehnoloģiski nesāpīgāk. Tā kā Dombrovskis nu nekāds izcilnieks lielai tautas daļai nav. Tai daļai, kas aiz izmisuma nobalsoja par SC. Viņi taču ne mūžam nebūtu balsojuši par Ušakovu, ja nebūtu tāds aizvainojums par Dombrovska neiejūtību.

Yanny
pirms 6 gadiem
droši vien autoram būs jātulko jēdzieni , "jaunie vasjuki", "viss baltā" un "šokolādē" :)

heimunci
pirms 6 gadiem
kā jums patīk šāda loģiskā ķēde: krīze-taupības pasākumi-bezdarbs-ekonomiskā emigrācija-krīze pārvarēta (veiksmes stāsts).

pt
pirms 6 gadiem
Nu jau, nu jau.
Mēs visi, protams, varam atviegloti nopūsties, ka valstī neiestājās autora prognozētā katastrofa (http://politika.lv/article/failed-state-latvija), bet nešķiet, ka šajā jautājumā viņa analīze ir daudz precīzāka. Vismaz objektīva tā nav.
1) labi, neprasmi vērpt intrigas Dombrovskim un co nepārmetīsi. Ar Reformu partiju viņi izrīkojas kā ar tādu Jaunjelgavas pirmklasnieku.Tur gan lielu lomu spēlē arī citi partijas biedri un biedrenes, bet arī pats Dombrovskis, aizraujoties ar PR spēli "Labs cars, tikai slikti bajāri", jūtami aizraujas un aizmirst, ka tā ir viņa valdība, nevis NA kultūra, RP izglītība un ekonomika (: "kā nu protat, kūņojaties, naudas, protams, vairāk nebūs, jo par Patiešām Svarīgajiem valsts jautājumiem - fiskālo disciplīnu, man ir jāziņo tiem, kas par Latviju pieņem lēmumus"). Vai valdībai tomēr nebūtu jāvienojas par reformām, un tās vadītājam atbalstītās reformas nebūtu JĀATBALSTA, nevis jākliedz "vilks aitās, vilks aitās", jo savas kazas savādāk aci izbakstīs.
2) par valstij svarīgu problēmu risināšanu (atskaitot budžeta kopsavilkumu). Vai autoram ir sajūta, ka Dombrovskis ir kaut pirkstu pakustinājis, lai mazinātos korupcija un vairotos saimnieciskums? Kas tas vispār bija par valsi ar vilcienu iepirkumiem, vai tagad ar nodokļiem? Cik saimnieciska ir budžeta naudas piešķiršana visādiem ekonomikas brāķdariem, cik caurspīdīga ir dažādu dāsno amatu dažādiem labiem cilvēkiem un darbu piešķiršana visādiem konsultantiem?
3) politisko procesu apraksts, šķiet, varētu tik publicēts kādā partijas sienas avīzē (Lai gan pat Saksam Konstantinovam sanāca neitrālāk). Varbūt autors var pajautāt zinošākiem kolēģiem, kā notika VVF atrašana un ievēlēšana (trīs krāsu pildspalvas, katrai frakcijai savā krāsā, lai var novērtēt topošo koalīcijas partneru godprātību, aizklāto vēlēšanu analīzē, protams ir daiļš stāsts par tautas gribu), kur un kā notika vienošanās par G.Ulmani un, galu galā, A.Bērziņu? Izvēloties labāko vai tieši tādā pat veco čomu aizkulišu pļāpās??? Un vēlreiz - kāds zinošāks kolēģis varētu pastāstīt par to, kas notiktu, ja balsstiesīgie Latvijas iedzīvotāji būtu tādās pat domās par Dombrovska un ZZS lielisko valdību kā šīs esejas autors? Kas notiktu - taisnība, nekas nenotiktu, un 10.Saeima strādātu līdz 2014.gada rudenim. Tiesa, uzslavēt šo valdību gan var tikai cilvēks, kam ne mazākās spazmas vai ētiskas dabas pārdomas neradīja veids kā notika slavinātās valdības sēdes - http://www.ir.lv/2011/5/25/lemberga-vietniece-zemes-virsu - "Zaļo un Zemnieku savienībā ir kāds maz zināms jauns cilvēks, kas pēdējā pusgadā ir taisījis strauju politisko karjeru. Piedalās valdības koalīcijas sarunās, sniedz padomus diviem ministriem, ieņem Aivara Lemberga vietnieka posteni partijā Latvijai un Ventspilij. Viņu sauc Kristīne Krasovska, bet viņas karjeras izaugsme patiesībā parāda, kā Aivars Lembergs sev izkārto laba pilsētas saimnieka statusu" . Karjera, spriežot pēc masu medijiem, ir sanākusi ne pa jokam, bet diezin vai to var uzskatīt par labu pārvaldes modeli, ne? (drošības pēc tomēr pajautājiet zinošākiem kolēģiem).
Līdz ar to, runa nav par to, vai daudzi iedzīvotāji grib Dombrovski un viņa kompetentos, pašaizliedzīgos un vienotos partijas biedrus. Jautājums ir - kāds būs piedāvājums - vai cilvēkiem, kas grib politikā kaut jel kādu virzību un godīgumu būs par ko balsot.
Un vispār - Ušakovs jau arī no vaiga tāds lāga puisis...

arnolds
pirms 6 gadiem
jūs labāk būtu palasījuši dzeju, tepat blakus, a tā vietā kā vecenes sasēdušas durvju priekšā aprunājat kaimiņus. vēl tikai semečkas paspļaudīt. klasika

Kusunoki Masashige 楠木 正成
pirms 6 gadiem
Ja, tu visu laiku tiec apspēlēts, tad, kāpēc turpināt spēlēt? Lai viņi spēlē paši vai meklē sev citus peramos zēnus, tas būtu gudrākais no NA un RP, pret Vienotību. Ja vien šīs partijas ir pietiekami nobriedušas un atbildību uzņemties gatavas, nevis tikai būt lūzeri Vilka un Dombrovska priekšā.

Kusunoki Masashige 楠木 正成
pirms 6 gadiem
Ja, un kāpēc tāda pārliecība, ka viņš tikpat ilgi un neizbēgami turpinās. Tāpēc, ka visu laiki līdz šim bijis? Nu, un kam viņš vēl ir vajadzīgs kā premjers, izņemot Vienotību.
----------------------------------------------------------
Gan reformistiem, gan NA visgudrākais budžeta sakarā būtu šo valdību gāzt. Reformistiem tā vispār ir pēdējā iespēja līdz vēlēšanām vēl ko mainīt sev par labu.

nahimovs
pirms 6 gadiem
tas nav ne krimināls, ne žargons. Vasjuki ir no "12 krēsliem", viss baltā - anekdote, šokolādē - varbūt to var saukt par žargonu, bet es teiktu sarunvalodas izteiciens

Edge
pirms 6 gadiem
Ivars Ījabs: Ne vairs vakarējais
- Mums šāda loģiskā ķēde: Eiropas Savienība-lohotrons-uzmetiens-miljards caurumā-vieta Top20 (veiksmes stāsts):
2012. gada Latvijas miljonāru TOP 20 http://www.kapitals.lv/zinas/2012-gada-latvijas-miljonaru-top-20
p.s. Līdz nr.3 arī jāmāk nokļūt - paldies "veiksmes stāsta" vadītājam!

Spīdola
pirms 6 gadiem
Wolf,raksti tā,lai visi var saprast, raksti tā,lai nav vēlme piedzerties un aizmirsties.
Es arī tevi nevaru ciest tieši par to pašu.
Lūk, kādreiz tā domāju- būtu teiksim situācija, ka vienotība importētu no Zviedrijas teiksim kādus 3-5 politiķus, tā teikt - labākas pieredzes apguvei. Manā vērtējumā viņi jau pirmajos mēnešos apguvuši mūsu politiskās dzīves virtuvi nodzertos, nonarkotos un dabūtu cukura diabētus un kuri paši neaizmuktu atpakaļ, tos cinkā guldītus aizsūtītu.
Jautājums - kāpēc. Es domāju,ka tāpēc,ka esam tādi sasodīti individuālisti un egoisti,neprotam vienoties, neprotam domāt tālāk par savu kabatu. Lasu un šausminos,kā vēlēšanas vēl nav sākušās , bet jau cik zemiski un asiņaini sitās latviešu partijas. Tā vietā,lai vienotos,lai kārtotu valsts lietas,lai saglabātu Latvijas valsti, latviešu nācijai.
Un Ījabs - nu arī - kāpēc viņš neuzrakstīja visu patiesību par Dombrovski? Nezināja? Negribēja zināt? Nav viņam tas izdevīgi?

Spīdola
pirms 6 gadiem
Pirms nedēļas biju pie mammas. Spēlējam dambreti un iedzeram. Viņa man saka - vai tad tiešām es Rīgā dzīvojot nevaru apprecēties. Visiem kaimiņiem meitas un mazmeitas precētas tik mani neviens kā neņemot tā neņemot. Es saku - mammu, nu nav, nu nav vairs Latvijā īstu vīriešu, nav. Pēdējie īstie nomira 20.gadsimtā. Kad gribēju precēties ar ārzemnieku, tu biezākās asaras birdināji un visādi draudēji,ka nebūs labi,bet tagad pārmet,ka es neprecos, bet ka es saku - mammu, nu nav Latvijā vīriešu,ir tikai pusvīrieši.
Lūk, atveru Satori, lasu jaunos komentārus un atkal man uzsitās asins - volfs,jādomā taču,ka vīrietis, bet raksta,kā vāja sieviete,sapņaina ģimnāziste. Jo - arī volfam vajag kādu ,kas atnāks, kas izdarīs,kas savaldīs, novaldīs un kuru tad varēs visādi pielūgt un dievināt. Es saku, nē - nevajag man nekādu svēto premjeru. Būtu pieticis,ja arī citi ministri, ja arī vēlētāji būtu līdzdarbojušies valsts tiesiskuma, sociālā taisnīguma un ekonomiskās izaugsmes radīšanā. Bet nē - visi tik vaid un gaida,ka no augšas kāds nolaidīs un visu izdarīs.
Lūk, biju pie kolēģes. Godavārds, atkal iedzert. Viņa īrē dzīvokli - 200 ls mēnesī + komunālie par 37 kv.m. Un domājiet par tiem 200 ls mēnesī kāds maksā ienākumu nodokli? Un domājiet tie ir daži nekauņas,kas nodokļus nemaksā?
Ai,nav,ko runāt un gari rakstīt. Labāk iedzert un baudīt dzīvi un sapņus.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Bruja, vēl neizlasīju to, ko man iesaki, bet - kāpēc kaut kāds pietiek com?
Kāpēc ne LTV1 Panorāma, LNT ziņas, apollo, tvnet un delfi?
Kāpēc KNAB par to nav uzsācis izmeklēšanu?

Es goda vārds uzskatu, ka tā ir mūsu līdzatbildība.
Nu esam mēs veikli, glumi kā zuši , bet tad rēķināmies ar sekām.
Te nu mēs esam pie Dombrovska sapņa - kā pie sasistes siles.
Piektdienas vakarā jau varēji arī pataupīties un uzrakstīt kaut ko seksīgāku , nevis ikdienišķo.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Niedra. Līdz manīm tāda informācija nav nonākusi.
Varbūt pie vainas tie žurnālisti,kuri tikko žēlojās,ka viņiem nav no kā dzīvot. Kaut gan varbūt viņiem ir jo bagātīgi samaksāts,lai viņi par tādu Dombrovska laimi neko nerakstītu.
Es varu spriest tikai par to, ko esmu lasījusi vai dzirdējusi publiskajā telpā.
Lasu ,ka Vācijas bijušo prezidentu Volfu tieši par šādiem gājieniem, ļoti izdevīgu bankas kredītu saņemšanu, visādu labvēlību izrādīšanu atsevišķiem uzņēmējiem utt. tiesās. Un kā nopratu - bargi tiesās.
Tad,ko Tu vīrietis būdams un vēl pats Niedra Andrievs klusē?

Spīdola
pirms 6 gadiem
Cienījamās tautietes un godātie tautieši. Varbūt novērtēsim to,ka Dombrovskis ir tas politiķis, kurš vienīgais nav klaji legāli apzadzies un nav klaji iesaistījies shēmošanās.
Man jau tas ir daudz. Vismaz kaut kāds cerības zariņš - stariņš,ka ir iespējams būt politiķim - nezaglim.
Visādi citādi - viņa atbalsts optimizatoram zaķim, daiļmuldoņai āboltiņai,visiem kampariem, pulkiem, škapariem - nu ko darīt - ja esi vilku barā - kauc līdzi, ja ne tevi nokodīs. Diemžēl. Tāpēc tie gudrie prāti varētu risināt drīzāk partiju sistēmas problēmjautājumu.
Bet ja runa ir par personībām Latvijas politikā - tad Dombrovskis ir vienīgais par,kuru es vēlētu. Patiešam vienīgais, kuram es uzticētos briesmu un nelaimes gadījumā.
Vislatvieši pirmie man nolaistu asinis, vai pārdotu mani verdzībā. Nu labi. Pārējais lai paliek. Nav,ko mūžīgi atkārtoties, bet es ļoti ļoti novērtēju Dombrovska NEZAGŠANU!!!

Wolfs
pirms 6 gadiem
hound, visi zina, kā vajag būt. mani interesē ceļš, kā tur nokļūt.
Spīdola, ar to dzeršanu nevajag pārlieku aizrauties! tad varbūt arī spēsiet saprast, ko citi (piemēram, es) saku.
īsumā - ciest nevaru kritizētājus, kas nespēj piedāvāt neko labāku vietā.

Wolfs
pirms 6 gadiem
valsts veiksmes stāsts nevar būt neviena personisks veiksmes stāsts. mani gan tas viss maz interesē. gribas dabūt atbildi uz vienkāršu jautājienu -- kas jādara, lai būtu labāk? ja nespējam to pateikt, tad vismaz -- kas būtu jāiesēdina premjera krēslā, lai lietas notiktu labāk kā tagad?

Wolfs
pirms 6 gadiem
palasīju komentārus, un man radās sajūta, ka valsts vadību vajag uzticēt gudram un talantīgam zaglim -- tie godīgie lai strādā Skandināvijā vai Vācijā.
Jā, kā lai šeit neatceramies teicienu:
Antiņ, pūt stabulē!
Prātiņ, nāc mājās!

Wolfs
pirms 6 gadiem
Dombrovskis ir labākais, kas ar mums varēja notikt. Skumji, ka mēs bijām tik tālu novesti. Tāpat skumji, ka neko labāku neviens nespēj atrast.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!