Foto: Edgars Groševs, teatris.lv
 
Aktualitātes
20.04.2017

Nacionālā teātra aktieriem liegta ieceļošana ASV

Komentē
0

Latvijas Nacionālā teātra aktieriem, kas bija uzaicināti piedalīties XIV Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos Baltimorā, atteiktas vīzas ieceļošanai ASV.

Kā vēsta informācija svētku mājaslapā, ASV Tēvzemes drošības departamenta (United States Department of Homeland Security) lēmumu vīzas nepiešķirt nav mainījušas arī atbalsta vēstules no Amerikas Latviešu apvienības, Kultūras ministrijas, Latvijas vēstnieka ASV, Latvijas Nacionālā teātra, kā arī Amerikas latviešu teātra leģendas Laimoņa Siliņa un slavenās latviešu aktrises Lailas Robiņas. Līdz ar to nācies atcelt XIV Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku ietvaros paredzēto Nacionālā teātra viesizrādi "Ceļā uz mājām" jūlijā Baltimorā.

Skats no izrādes "Ceļā uz mājām". Foto: Kristaps Kalns

Kā vēsta Latvijas Nacionālā teātra ieraksts vietnē "Twitter", aktieri nav saņēmuši vīzas iebraukšanai ASV, jo uz ASV plānojuši doties, lai spēlētu izrādes, nevis tūrisma nolūkos. "Nepieciešama tā saucamā darba vīza, lai viss būtu oficiāli," savā "Twitter" kontā raksta teātris.

Nacionālā teātra izrādes vietā būs skatāms Sanfrancisko Teātra darbnīcas iestudējums "Emīls un Berlīnes zēni".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!