Aktualitātes
01.08.2017

Miris amerikāņu dramaturgs Sems Šepards

Komentē
0

27. jūlijā savās mājās Kentuki miris amerikāņu dramaturgs, režisors, aktieris un Pulicera prēmijas laureāts Sems Šepards.

Sems Šepards, kurš no dzīves šķīries 73 gadu vecumā, ir 44 lugu autors, tostarp "Buried Child", par kuru 1979. gadā saņēmis prestižo Pulicera prēmiju.

Šeparda pirmā nozīmīgā aktierloma bija Terensa Malika filmā "Paradīzes dienas" ("Days of Heaven", 1978). Guvis ievērību kā precīzs raksturlomu atainotājs, viņš vēlāk piedalījies tādās filmās kā "Black Hawk Down", "Steel Magnolias", "Baby Boom" un daudzās citās. 1983. gadā Šepards saņēmis Oskara nomināciju par aktierdarbu Filipa Kofmana drāmā "The Right Stuff". Savukārt viens no pēdējiem aktiera sniegumiem redzams "Netflix" seriālā "Bloodline".

Šepards kino vēsturē iegājis arī kā scenārija autors par klasiku kļuvušajai Vima Vendersa filmai "Parīze Teksasā" ("Paris, Texas", 1984).

Dramaturgs daudzkārt iestudējis savas lugas, tomēr atturējies uzvest citu autoru darbus. Šepards ir režisors divām paša sarakstītām spēlfilmām: "Far North" (1988) un "Silent Tongue" (1993).

Neilgi pirms nāves Šepards pabeidzis filmēšanos psiholoģiskā trillerī "Never Here", kā arī izdevis grāmatu "The One Inside", kurā apkopotas autora sarunas pašam ar sevi.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!