Aktualitātes
15.02.2018

"Metallica" saņem par Nobela prēmiju mūzikā dēvēto "Polar" balvu

Komentē
0

Smagā metāla grupa 1 miljonu zviedru kronu (101 100 eiro) vērto balvu saņems apbalvošanas ceremonijā, kas notiks jūnijā Stokholmā.

Zviedru "Polar" balva tiek uzskatīta par vienu no prestižākajiem apbalvojumiem mūzikā. "Metallica" ir pirmā metālmūzikas grupa, kas saņem šo balvu. Pirms tam balvu ieguvuši tādi mākslinieki kā Džonija Mičela, Pols Makartnijs, Čaks Berijs, Bjorka un citi. Zīmīgi, ka 1992. gadā balvu ieguva Baltijas valstis par Dziesmoto revolūciju.

Tiesneši balvas pamatojumā raksta: "Kopš Vāgnera emocionālajām zemestrīcēm un Čaikovska lielgabaliem neviens cits nav radījis tik fizisku, niknu un vienlaikus pieejamu mūziku. Caur virtuozu ansambļa spēli un ekstrēmi paātrinātu tempu, "Metallica" aizvedusi rokmūziku uz vietām, kur tā nekad vēl nav bijusi. "Metallica" pasaulē par Valhallu var pārvērsties gan pusaudža guļamistaba, gan koncertarēna. Grupas bezkompromisu albumu spēks palīdzējis miljoniem klausītāju savu atsvešinātību pārvērst superspējā."

Grupa paziņojusi, ka iegūto naudas balvu ziedos labdarībai.

"Polar" balvu 1989. gadā dibināja "ABBA" menedžeris Stīgs Andersons. Katru gadu "Polar" mūzikas balvu piešķir diviem laureātiem. Otrs 2018. gada ieguvējs ir Afganistānas Nacionālais mūzikas institūts un tā dibinātājs Ahmeds Nasars Sarmasts. Organizācija palīdz bāreņiem un bērniem, kas strādā uz ielas, apmācot tos par mūziķiem un dziedātājiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!