Aktualitātes
26.04.2017

"Melānijas hronika" skatāma festivālos Čehijā, Korejā, Irānā un Krievijā

Komentē
0

Studijā "Mistrus Media" uzņemtā un  Nacionālā kino centra atbalstītā Viestura Kairiša spēlfilma "Melānijas  hronika" aprīlī un maijā piedzīvo intensīvu starptautisko izrādīšanu gan  festivālos Eiropā un Āzijā, gan kinoteātros Čehijā un Slovākijā.

Aprīļa  sākumā Viestura Kairiša spēlfilma "Melānijas hronika" piedzīvoja  Čehijas pirmizrādi festivāla "Days of European Film" ietvaros, kas  norisinājās Prāgā no 6. līdz 13. aprīlim vēsturiskajā kinoteātrī  Lucerna; sekoja filmas izrādīšana Brno un citās Čehijas pilsētās. Čehijā  un Slovākijā filmu izplata kompānija "Bontonfilm", plašāka Melānijas  hronikas distribūcija Čehijā un Slovākijā sāksies 18. maijā.

Filma  "Melānijas hronika" iekļauta arī Dienvidkorejas Džonžu kinofestivāla  (Jeonju International Film festival) oficiālajā programmā, kas notiek no  27. aprīļa līdz 6. maijam. Festivāls notiks 18. reizi, un "Melānijas  hronika" iekļauta programmā "Spectrum" – filmas, kas paver jaunas  perspektīvas pasaules kino un raksturojamas kā jaunas kinoestētikas  meklējumi. Džonžu filmu festivāls tiek uzskatīts par vienu no  nozīmīgākajiem Āzijas filmu festivāliem un tādu kā "globālo barometru"  pasaules kino tendencēm, sniedzot ieskatu pasaules neatkarīgajā un  eksperimentālajā kino. Starp citu, šī festivāla programmā Latviju  pārstāv arī Uģa Oltes un Mortena Trovika dokumentālā filma "Atbrīvošanas  diena".

Aprīļa beigās filma "Melānijas  hronika" tiek demonstrēta arī Fadžras filmu festivālā, kas ir lielākais  kinofestivāls Irānā, bet maija beigās ar filmas "Melānijas hronika"  seansu tiks atklātas Baltijas filmu dienas Sanktpēterburgā, kas notiks  no 25. maija līdz 28. maijam.

Viestura  Kairiša spēlfilma "Melānijas hronika" starptautisko pirmizrādi  piedzīvoja Tallinas starptautiskā filmu festivāla "Melnās naktis"  (POFF), kur saņēma balvu, bronzas vilka statueti, par labāko operatora  darbu. Ar filmas starptautisko izplatīšanu nodarbojas austriešu  kinoizplatītājs "East-West Distribution".

Filmu  Latvijā demonstrē kopš 2016. gada novembra; pirmo divu mēnešu laikā to  noskatījās vairāk nekā 75 000 skatītāju un tā kļuva par pagājušā gada  skatītāko latviešu spēlfilmu. Filmu turpina demonstrēt visā Latvijā ar  izplatītāja "Kinopunkts" starpniecību, savukārt Rīgā to vēl aizvien var  noskatīties kinoteātrī "Kino Bize" nedēļas nogalēs. Filma būs iekļauta  arī Nacionālā kino centra rīkotā 4. maija Latvijas filmu maratona  programmā kinoteātrī "Splendid Palace".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!