Aktualitātes
17.07.2012

Meklējiet "Satori" vasaras avīzi biedrības "Ascendum" teltī festivālā "Positivus"

Komentē
0

Festivāla "Positivus" laikā no 20. līdz 21. jūlijam tā apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja izmantot arī biedrības "Ascendum" telti, kurā notiks projektu "Garā pupa", "Mans Doms" un interneta žurnāla "Satori.lv" aktivitātes.

Vecākiem ar bērniem būs iespējams piedalīties aizraujošā leļļu darbnīcā, kurā Leļļu teātra meistare Inese Zelmane palīdzēs izgatavot lelles no vienkāršiem un pie rokas esošiem materiāliem. Turpat uz mazās festivāla leļļu teātra skatuves tiks iestudēta improvizēta izrāde, kuras tapšanā palīdzēs Leļļu teātra aktieris Māris Žideļūns. Biedrības "Ascendum" projekts "Garā pupa" ir tapis ar mērķi veicināt bērnu interesi par teātri un mākslu, veidojot un atbalstot jaunas, uz kultūru orientētas paaudzes izaugsmi.

Projektu "Garā pupa" ar akciju "Es būšu nākamais" atbalsta rakstniece Nora Ikstena, pianists Vestards Šimkus un aktieris Kaspars Znotiņš.

Līdzās "Garās pupas" leļļu teātra darbnīcai "Ascendum" teltī būs iespējams piedalīties arī kustības "Mans Doms" intriģējošajā projektā, kas aicina izgatavot jaunu, nākotnes tehnoloģijās balstītu Rīgas Doma vitrāžu Latvijas neatkarības atgūšanas notikumu piemiņai. Lai iemūžinātu vēsturē 1991. gada barikāžu simbolu un tautas ilgas pēc brīvības, jaunais mākslinieks Krišs Zilgalvis ir izstrādājis unikālu vitrāžas projektu, kas mainīsies un pielāgosies diennakts gaismas kustībai un Saules stāvoklim attiecībā pret vitrāžas stiklu. Biedrības "Ascendum" teltī būs iespēja iepazīsties ar šī unikālā projekta detaļām un piedalīties tā īstenošanā.

Festivāla "Positivus" laikā interneta žurnāls "Satori.lv" izdod īpašu vasaras avīzi, ko bez maksas varēs iegūt biedrības "Ascendum" teltī, kur īpašā chill-out zonā to būs iespējams arī rūpīgāk izlasīt. Avīzē publicēti viedokļu raksti, sabiedrībā pazīstamu cilvēku stāsti par viņu bērnības traumām, ieteiktas vērtīgas grāmatas, oriģināla dzeja un proza.

Šajā izdevumā lasāma Latvijas tvitera leģendas Zmeycharauski eseja par to, vai latvieši ir neveiksminieki, Aivara Andersona komentārs par transhumānisma kustību, dizainera Kolina Maksvigena traktāts "Pret krēsliem", skandalozā interneta autora Deivida Torna sarakste ar izdevniecības "Penguin" advokātu strīdā par zīmola izmantošanu, Annas Fomas, Ivetas Ratinīkas, Henrika Eliasa Zēgnera, Ingas Pizānes, Ivara Šteinberga un Jāņa Hvoinska dzeja, Mārča Bokmaņa un Uģa Jansona stāsti.

Biedrība "Ascendum" ir sabiedriska organizācija, kas rosina un finansiāli atbalsta Latvijas sabiedriskās domas izaugsmi, veicinot tās iniciatīvas un procesus, kuros izpaužas attīstība un virzība uz augšu. Festivāla "Positivus" laikā "Ascendum" teltī būs iespējams satikt arī biedrības valdes priekšsēdētāju Zaigu Pūci un projekta "Garā pupa" vadītāju Līnu Kārkliņu.

Sīkāku informāciju var saņemt pie projektu vadītājas Līnas Kārkliņas, [email protected], m. 26482129.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!